Завршена 14. сезона Мини-макси фудбалске лиге Новог Сада

Завршном церемонијом доделе признања у Спортском центру ГДМ, завршено је 14. издање фудбалске Мини-макси лиге Новог Сада.
Mini-maksi1
Фото: приватна архива

Учесници такмичења трудили су се да покажу све што знају о фудбалу, у периоду између новембра 2018. и марта 2019. године, а теренима је прошпартало око 1.100 малишана. Они су били разврстани у 78 екипа у различитим узрасним категоријама, а званично је било пријављено укупно 17 фудбалских клубова.

„У Мини-макси лиги се надмећу играчи старости између 7 и 14 година“, рекао је директор Лиге Милан Трнинић.

„Иза нас је остала 14. сезона, јер Мини-макси лига се у Новом Саду игра од 2005. године и по томе је такмичење с најдужом традицијом иза београдског, које је стартовало још 2001. године. Ове године су утакмице организоване у 23 града широм Србије, а по две најбоље екипе у свакој узрасној категорији учествоваће у наставку такмичења на регионалном нивоу. У нашем случају, у периоду између 23. и 31. марта следе турнири у Зрењанину и Новој Пазови, где ће наступити по две најбоље екипе са турнира у Вршцу, Кикинди, Оyацима, Зрењанину, Новој Пазови и Новом Саду. Ни ту неће бити крај, јер ће најбољи из региона стећи право да се надмећу за титулу првака Србије на турнирима у Крушевцу, Смедеревској Паланци, Шапцу, Зрењанину и Јагодини, који су на распореду у априлу.“

На новосадској Мини-макси лиги екипе су биле разврстане у четири узрасне категорије и то од дечака рођених између 2007. и 2011. године.

Фото: Приватна архива


Награђени појединци и екипе

Поред награда за пласман, додељена су и признања за  најперспективније играче. То су: Михајло Лудошки (FK One team), Вељко Загорец, Душан Цупара (ФК Војводина), Филип Торбица, Вук Станишић, Јован Станојчић (ФК Меридиана) и комплетне екипе ФК Професор Болесников (2009. и 2011. годиште). За фер-плеј награђени су ФК Нови Сад и ФК Меридиана, а посебне плакете за учествовање и популаризацију Мини-макси лиге и дечијег фудбала, из руку Маријана Менићанина добили су клубови: Индекс, Војводина, Оне теам , ГДМ, Нови Сад, Професор Болесников, Меридиаана, Борац, Каћ, ТСК , Јединство, Кабел, ЖФК Воша Ас, Стражилово, Борац (Шајкаш) и АФ Милан.


„Поред њих, такмичили су се и још старији момчићи рођени 2005. и 2006. године и то у оквиру зимске лиге. Посебно смо поносни на пилот-пројекат који смо направили за најмлађе, дакле за оне рођене 2012. године и касније, који су такође имали шансу да покажу шта знају. На крају су сви они били награђени медаљама за учешће - сви су били победници.“

Фото: Приватна архива


Коначни пласман

Дечаци рођени 2005. године: 1. ГДМ 1, 2. ГДМ 2, 3. Професор Болесников. Дечаци рођени 2006. године: 1. Оне теам, 2. Војводина, 3. Каћ. Мега-лига (2007. годиште): 1. Оне теам, 2. Војводина (бели), 3. Војводина (црвени). Макси-лига (2008. годиште): 1. Војводина (црвени), 2. Оне теам, 3. Војводина (бели). Миди-лига (2009.годиште): 1. Професор Болесников, 2. Меридиана, 3. Војводина. Мини-лига (2010. годиште): 1. Војводина, 2. Меридиана, 3. Оне теам. Микро-лига (2011. годиште) : 1.Меридиана, 2. Професор Болесников, 3. Оне теам. Зимска лига (2012. годиште): Професор Болесников, Оне теам, Каћ и ГДМ.


Промотер Мини-макси лиге Србије био је бивши прослављени фудбалски репрезентативац Милан Лане Јовановић, који је и отворио завршну церемонију у Новом Саду.

„Поред Ланета Јовановића, награде смо делили и Маријан Менићанин, директор Мини-макси лиге Србије, Новак Кострешевић, председник ФС Нови Сад, Јован Вукчевић, директор женске Мини-макси лиге Србије и ја. Све утакмице игране су у Спортском центру Меyик на Камењару и имали смо прилику да се уверимо да талентоване деце за фудбал у Србији има и то у великом броју“, поручио је Милан Трнинић.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести