Збиљић председник ФК Војводина, Бајатовић остаје директор

Уважени новосадски привредник и председник Одбојкашког клуба Војводина Драгољуб Збиљић нови је председник Фудбалског клуба Војводина, најзначајнија је одлука данашњег заседања Скупштине новосадског суперлигаша, одржаног у свечаној сали Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику.
С. Шушњевић/Драгољуб Збиљић
Фото: С. Шушњевић/Драгољуб Збиљић

На тој функцији Збиљић је наследио Драгољуба Самарџића, који је као најстарији скупштинар у новом сазиву председавао седницом до њеног конституисања. Поверење Збиљићу, који је и пре шест година био на челу колектива, указало је свих 50 скупштинара (43 у сали и седам посредством пуномоћја) од укупшно 55 чланова, колики јесте сазив Скупштине.

-Радује ме да сам добио подршку свих скупштинара – рекао је Збиљић, захваљујући на поверењу. – За мене је рецепт једноставан: јединствени немамо чега да се бојимо, док разједињени немамо чему да се надамо. Част ми да предводим један од симбола града Новог Сада. Симболи надахњују и мотивишу, симболи се поштују и воле и зато ћу тражити од чланова управе да свуда показују респект ка клубу који то заслужује. Сигуран сам да ћемо да створимо победничку атмосферу, да ћемо организационо, кадровски и финансијски да ојачамо клуб, како би за пар месеци, да не кажем за годину или две, Војводина могла да делује као респектабилан колектив, по свим начелима модерног фудбала и модерног бизниса.

Фото: С. Шушњевић/Са Скупштине ФК Војводина


Нових 11 у Склупштини

У односу на сазив скупштине у преходом мандату, међу 55 скупштинара ФК Војводина, 11 је нових имена. Поверење су заслужили: Петар Ђурђев, Никола Васиљевић, Живан Коларски, Ненад Богуновић, Милош Јаковљевић, Дејан Ачански, Зоран Бичкаи, Маринко Јерков, Борислав Куруцић, Урош Вујовић и Милан Марковић.    

И ветерани у УО

На предлог председника Драгољуба Збиљића у састав Управног одбора ушли су: Бранибор Јовичић, Никола Васиљевић, Борис Думнић, Љубомир Апро, Петар Ђурђев Дарко Јевтић и представник ветерана Васа Пушибрк.


Што се плана рада у перспективи тиче, Збиљић је најавио активности у три смера: пласман у Европу, развој омладинске школе и рад на развоју маркетинга, све у циљу да Војводина буде и „профитабилан центар, а не само спортски центар“.

-И да будем јасан, не говорим о пласману у Европу са трећег места, како многи мисле да је Војводини предодређено - додао је Збиљић. - Говорим о пласману у Европу са шампионске позиције.

Скупштина је поверење указала и досадашњем председнику Милану Н. Ђукићу, са 22 уздржана гласа, тако да ће он и у мандату 2022-2026. године бити на челу највишег клупског тела. На његов предлог за потпредседнике су изабрани Драган Вељков и Петар Ђурђев. Дилеме није било ни по питању избора директора клуба. По вољи чланова Скупштине, Душан Бајатовић остаје на тој функцији.

Чланови Скупштине, из реда Уједињених навијача, најавили су мораторијум на акцију „Управа напоље“. Уз апсолутну подршку избору Збиљића за председника, као одговор на „катастрофалне резултате у минулој сезони“, нису желели да подрже саставе Управног и Надзорног одбора, па су пре гласања напустили заседање.

Са новим кворумом (28 чланова од 55) усвојени су предлози оба клупска тела у предложеним саставима.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести