Због спорне заставе, Косово затражило од ФИФА - стадион

ДОХА: Фотографија из српске свлачионице са спорном заставом и натписом "Нема предаје", разљутила је челнике јужне српске покрајине.
z
Фото: Printscreen/Twitter

Тамошњи фудбалски савез затражио је реакцију ФИФА, која сада истражује цео случај. Србија би због тога могла да буде санкционисана и ускоро би требало да буде познат расплет ситуације.

У међувремену, такозвано Косово је отишло корак даље и затражило од ФИФА суманут поклон – стадион! Траже да им ФИФА поклони Стадион “974”, који је изграђен од бродских контејнера и модуларног челика. По завршетку Мундијала тај ће стадион, како је најављено, бити поклоњен некој од држава чланица ФИФА. Косово се сматра једним од фаворита за добијање објекта на којем ће Србија одиграти свој сусрет последњег кола групне фазе против Швајцарске, 2. децембра (20х).

Стадион “974” завршен је 20. новембра 2021, а десет дана касније на њему је одиграна прва утакмица. Име је добио по броју контејнера од којих је саграђен, што је и међународни позивни број за Катар. Капацитет му је 44.000 места за седње, а тренутно се налази у Дохи и први је монтажни стадион у историји светских првенстава. На његовом месту биће изграђен парк, а на њему ће се играти и једна четвртфинална утакмица.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести