Зеница: Туча фудбалских тимова БиХ и Грчке

ЗЕНИЦА: Утакмицу репрезентација Босне и Херцеговине и Грчке у квалификацијама за Светско првенство, која је одиграна у Зеници на Билином Пољу, обележио је низ инцидената - од звиждања публике током интонирања химне гостујућој екипи до туче на крају меча који је завршен без голова. 
bih.jpg
Фото: EPA (FEHIM DEMIR)

У синоћној општој тучи најгоре је прошао Јанис Јанијотас који је остао без зуба.

До сукоба, у коме су у готово пуном саставу учествовала оба тима, дошло је по окончању меча при одласку са терена када су се сукобили одбрамбени играч Грчке Костас Манолас и нападач репрезентације БиХ Един Џеко.

Убрзо су се умешали и готово сви играчи и чланови селекторских тимова, а на крају сукоба најгоре прошао играч гостију Јанис Јанијотас коме је, по наводима грчких медија, један од помоћника селектора БиХ Мехмеда Баждаревића, наводно Француз Стефан Жили, ударцем избио је зуб.

Домаћи навијачи су покушали да уђу на терен и прикључе се обрачуну, али је полиција упела да их заустави и спечи још масовније сукобе и теже последице.

Спорадичних мањих инцидената било је и током утакмице, а у 21 минуту игру је због повреде напустио репрезентативац БиХ Сенад Лулић.

Лулићу је синоћ сломљена јагодична кост након што се сударио с грчким репрезентативцем Василисом Торосидисом, а медији наводе да је успешно оперисан и да ће морати барем три седмице носити специјалну маску на лицу, преноси РТС.

Резултат синоћне утакмице и њен спортски значај остао је у савим другом плану. Меч је завршен нерешено, што је одговарало селекцији Грчке која је задржала бод предности у односу на БиХ на другом месту групе X.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести