Женска Суперлига Србије: Суботичанкама јесења титула

Спартак - Машинац Трејс ПЗП 7:0 (3:0)
ZKK Spartak1
Фото: Моменат из утакмице у Суботици, фото: ЖФК Спартак

СУБОТИЦА: Стадион Бачке 1901, гледалаца: 100, судија: Јасмина Мицкоски (Обреновац). Стрелци: Матић у 17, 24, 45. и 82, Окјере у 48, Филиповић у 62. и Кричак у 87. минуту.

СПАРТАК: Костић, Вајда, Словић, Фрајтовић, Паулер, Илић, Филиповић, Окјере (Кричак), Павловић, Чеури (Бака), Матић.

МАШИНАЦ ТРЕЈС ПЗП: Јовић, Стевановић, Вучковић, Миливојевић, Станковић, Брусин, Ћирић (Цветановић), Лазаревић, Златановић, Васиљковић (Николић), Пејчић (Ампрем).

Спартак је у дербију последњег кола јесењег дела првенства прегазио тим Машинца и показао ко је истински лидер у женском фудбалу у Србији. Публика није видела никакву неизвесност која краси дербије и “голубице” су убедљиво стигле до победе.

Једина дилема владала је само око тога с којом ће разликог Суботичанке испратити гошће. Од првог минута домаће играчице су преузеле потпуну доминацију на терену и задржале је током свих 90 минута док су играчице Машинца биле приморане да збију редове на својој половини терена и константно се бране. Тек повремено су покушавале да дугим лоптама упосле своје брзоноге играчице и угрозе гол беспослене Милице Костић, али без успеха. Тијана Матић, која је целу полусезону играла феноменално, на овој утакмици постигла је четири гола, а право мајсторство је демонстрирала код другог поготка. Након одличне асистенције Гоје, сама се пробила кроз одбрану гошћи, преварила голманку и лопту мирно послала у мрежу.

На старту другог полувремена, у 48. минути, Присила Окyере топовским шутом повисила је резултат на 4:0, да би у 62. минуту Тијана Филиповић повисила на 5:0. Двадесет минута касније Матићева је постигла свој четврти гол, а онда је Филиповићева упутила идеалну лопту у простор, а Анђела Кричак поставила коначни резултат - 7:0.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести