Женски ФК Москва у друштву прволигаша

Прекид првенства у Другој женској фудбалској лиги север екипа Москве дочекала је на првој позицији, што јој је по одлуци ФСС донело  пласман у Прву лигу Србије.
Приватна архива/Фудбалерке Москве ће се у следећој сезони такмичити у Првој лиги Србије
Фото: Приватна архива/Фудбалерке Москве ће се у следећој сезони такмичити у Првој лиги Србије

- Један од првих женскох фудбалских клубова у Новом Саду био Фрушкогорац, да би бивствовање настваио под именом Москва. У години јубилеја – два века постојања, екипа је стигла међу прволигаше - каже председник клуба Драган Рађен.

Јесењи део сезоне Москва је одиграла одлично.

- Пре почетка трке за бодове један од циљева, поред укљу­чења што више играчица у тренажни процес, био је напад на виши ранг. Под вођством тренера  Марка Комазеца и Јовице Станишића од преко 40 играчица сачињена је екип за респект и поштовање. Мада смо стратовали поразом од Станишића (2:0) у осталим мечевима показали смо квалитет, остварили победе над Лехелом (3:1), Банатом (3:0) и Новом колонијом (2:1) и полусезону завршили на првом месту, што нам је донело виши ранг.


Лехел први честитао

ЖФК Москва добио је бројне честитке  за пласман у виши ранг као нови члан Прве лиге Србије. Честитка је стигла и од руководства и играчица великог ривала Лехела.

- Стигло нам је много честитки, прва од највећег ривала Лехела, затим од другог такмаца Стајићева. Захваљујемо се свима који су нам честитали и пожелели нове успехе, а посебно нам је драго што су то учинили наши  на терену велики ривали и уједно велики пријатељи – истакао је  Рађен.


Клуб има велику подршку Савеза и градских структура.

- Заслуге за овај успех припадају одличној организацији, квалитетном стручном раду и играчком кадру. Све то би можда било узалудно да нисмо имали подршку Града, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, Огњеном Цветичанином задуженом за омладину и спорт, и ФСГ Нови Сад, чији је  председник Новак Кострешевић.

Москва има велике амбиције у наредном првенству.

- Упоредо са радом првог тима и амбицијама за даљи напредак, основали смо Академију женског фудбала у Новом Саду, која ће се  се бавити развојем овог све популарнијег спорта код девојчица  у Војводини и Србији. Упућујемо позив девојчицама од 9 година и старијим да се јаве и да почену да тренирају у одличним условима и под руководство квалитетних тренера. Москва има велике амбиције и годинама пред нама и ми верујемо да ћемо стасати у озбиљан и одговоран женски фудбалчски клуб – поручио је Рађен.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести