Златко Далић: Бразил је најмоћнија репрезентација на СП

ДОХА: Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић изјавио је да је Бразил најмоћнија репрезентација на Светском првенству у Катару.
2
Фото: AP Photo/Frank Augstein

Хрватска је понедељак изборила пласман у четвртфинале СП, пошто је после бољег извођења пенала савладала Јапан укупним резултатом 4:2.

"Лепо је бити међу осам најбољих на свету, заслужено смо то изборили у тешкој утакмици. Мало смо славили по повратку хотел. Још нисам погледао утакмицу, био сам исцрпљен. Посебна ми анализа није потребна, играли смо добро. Прво полувреме смо наметнули свој стил, а после тога смо ушли у непотребну нервозу са неколико грешака, што смо касније поправили", рекао је Далић, преноси Индекс хр.

Хрватска ће у четвртфиналу СП играти против Бразила, који је победио Јужну Кореју 4:1.

"Бразил је најмоћнија на СП. Имају квалитет, ширину екипе, то је застрашујуће. Очекује нас велики испит против екипе која воли да се надиграва. Мораћемо добро да се припремимо. Немамо разлог да се плашимо, морамо да уђемо са пуно вере и самопоуздања. Можда се прерано састајемо, било би боље да је финале...", казао је Далић.

Он је поновио да је Бразил фаворит на овом мечу.

"Немојмо да се лажемо, Бразил је фаворит, али не плашимо се и нећемо да се предамо. Има сјајну атмосферу и врхунске играче. Међутим, верујем да можемо да им се супротставимо. Није паметно ићи у надигравање са Бразилом. Они су фаворити, али ни ми нисмо ми аутсајдери", закључио је Далић.

Утакмица између Бразила и Хрватске биће одиграна у петак од 16 сати.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести