Зоран Караћ: Кабел заслужио пласман у елиту

Ове сезоне дуго су Новосађани важили за најозбиљнијег кандидата за улазак међу елиту српског фудбала, али им је он за длаку измакао.
с
Фото: Ј. Грлић

Чета са Штранда морала је да честита Радничком 1923 из Крагујевца и Колубари из Лазаревца на пласману у виши ранг, а сама да се задовољи пласманом на треће место. Ипак, утисак је да су, по приказаним играма, ученици тренера Зорана Васиљевића  заслужили да се нађу у друштву с нашим најбољим клубовима. Најстандарднији током протекле сезоне у Кабелу је био неуморни везни играч Зоран Караћ, који је пропустио само једну утакмицу и то ону са Земуном.

- Имали смо екипу за велика дела. Наш старт у овој сезони био је више него убитачан, уз осам остварених победа и реми. Онда је уследио ненадани, али и незаслужени пораз од  Борца код куће, ком су кумовале грешке на нашу штету - присетио се Караћ, који је у сезони постигао три гола и имао 10 асистенција.

По освојеним бодовима на страни, Новосађани су били далеко испред конкурената.

- Ни један тим не може да се похвали таквим учинком на гостовањима, где смо освојили чак 35 бодова. Рушили смо ривале редом: Слогу, Графичар, Раднички из Пирота, Жарково, Будућност и Железничар у првом делу, а у наставку првенства и ИМТ, Динамо, Трајал и Јагодину, уз пет нерешених исхода изборених у дуелима с Колубаром, Радничким из Сремске Митровице  и Крагујевца, Борцем и Лозницом. Истворемено, доживели смо два ненадана пораза од Земуна и Дубочице, дакле екипа које су се преселиле у нижи ранг.

Посебно је био слаб учинак Кабела у финишу трке, уз поразе од Колубаре и Будућности.

- Нису само та два неуспеха утицала на то да се не домогнемо Суперлиге, већ и шест ремија које смо остварили. Једноставно, имали смо сијасет прилика и, уместо да славимо, морали смо да се задовољимо само по једним бодом.

Одбрана је била бољи део новосадске екипе.

- Бројеви о томе најбоље говоре, јер смо примили само 18 голова. Том сегменту допринео је комплетан играчки кадар, наравно да су за то најзаслужнији били голмани Браћ, Кнежевић и, током пролећа - Елесин. Били смо компактна целина и права је штета то што нисмо успели да остваримо снове.


Чекам разговор с управом

Фудбалери Кабела налазе се на заслуженом одмору.

- Није нам речено на растанку када ће да уследи прозивка пред следећу сезону - истакао је Караћ. - Тренутно се одмарам, а од следеће недеље почињем с индивидуалним тренинзима, како бих прозивку дочекао  спреман. У сталном сам контакту са саиграчима, већини истичу уговори, па се надам да ћу и ја да седнем ускоро с управом и поразговарам о даљим плановима, односно о томе да ли остајем или ћу да потражим нову  средину.


Још један сегмент утицао је на то да Кабел не уђе у виши ранг, а то су биле повреда неколико играча.

- Током читавог пролећа пратили су нас малери. У појединим сусретима није могло да заигра чак и шест играча, а све је кулминирало у последњих пет кола, када је из погона испао најискуснији фудбалер Предраг Говедарица. Знамо да смо сами криви због нереализованих прилика, али, руку на срце, нисмо били ни миљеници „људи у црном“. Не бих овим путем желео да умањим учинак Крагујевчана и Лазаревчана, али смо, по мени, заслужили да играмо утакмице с Војводином, Пролетером и осталим екипама из Суперлиге - додао је Зоран Караћ.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести