Зрењанинка Нађа Увалин талентована фудбалерка

ЗРЕЊАНИН: Млађана Зрењанинка Нађа Увалин имала је веома запажен наступ у конкуренцији најталенто­ва­нијих девојчица фудбалерки из Србије, које су учествовале на традиционалном Турниру региона, који је организовао Фудбалски савез Србије.
nasdja uvalin zrenjanin
Фото: Dnevnik.rs

 Турнир је игран у Старој Пазови, а учествовали су региони Војводина, Западна Србије, Источна Србија и Београд.

Нађа је наступила за Војводину,за генерацију 2004. годиште, а она је, иако две године млађа, изборила место у првој постави. У првој утакмици, у којој је селекција Војводине победила Источну Србију са 4:1, Нађа није играла на својој стандардној позицији централног везног играча, већ је била леви спољни. То није необично јер је левонога, мада се одлично служи са обе ноге. На утакмици против  селекције Београда започела је утакмицу као леви спољни, али ју је селектор прекомандовао на њену природну позицију офанзивног везног, да би Нађа убрзо постигла прави евро гол.

„Веома сам задовољна својом игром и наступом, али се увек трудим и да будем тимски играч, јер само тако се побеђује и постижу добри резултати. Остаје ми да вредно тренирам, надам се да ће ме повреде заобићи и верујем да ћу се, када за то дође време, изборити за дрес репрезентације Србије, што ми је велика жеља“, каже талентована фудбалерка и одлична ученица.

Поносан јена ћерку отац Ване Увалин, који са великом посвећеношћу бдије над њеном тек започетом фудбалском каријером.

„Бити у првој постави регионалног тима, као убедљиво најмлађа играчица, није мала ствар, посебно ако се има у виду да је војвођанска селекција доминантна на овим турнирима већ неколико година и може се рећи да је и база за селекције Србије, најпре кадетску, омладинску, па онда и сениуорску. Верујем да ће и Нађа проћи тај пут“,нада се Ване Увалин.

Ипак, најважнија је реч струке, а о Нађи селектор регионалне селекције за пионирке У13 Ренато Пирша каже:

„Нађа је ове године изузетно много напредовала у свим фудбалским аспектима и заслужила је место међу 18 најбољих фудбалерки у селекцији ФС Војводине У13, што се односи на девојчице рођене 2004. и 2005. године, које су учестовале на турниру региона у Пазови. Она је у екипи била најмлађа пошто је 2006. годиште, налазила се у првој постави, обе утакмице одиграла је веома добро и квалитетно и била стрелац једног гола. Чињеница да је левонога сврстава је у оне ретке и зато је треба пажљиво водити кроз фудбалски живот. Лично, као селектор, изузетно сам задовољан њеним односом према раду, њеном способношћу учења и усвајања фудбалског знања, што ће јој помоћи да буде, надам се, једног дана врхунска фудбалерка и да оствари блиставу каријеру“,најавио је Пирша.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести