Звезда без страха и комплекса на фаворита

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде напокон почињу са такмичењем у Лиги шампиона  које су дуго, дуго чекали.
 EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

После 26 година пласирали су се у групну фазу најелитнијег клупског такмичења и намерни су да се покажу у што лепшем светлу и поред чињенице да су аусајдери у својој Ц групи у којој су још великани Наполи, Пари Сен Жермен и Ливерпул.

Вечерас на стадиону ,,Рајко Митић“, који је још давно распродат, деле мегдан са Наполијем. У табору нашег првака верују да могу да намуче великог фаворита и евентуално, како кажу, да „начине штетеу“ чети тренерског мага  Карла Анћелотија. С обзиром на борбеност и дисциплину коју су црвено-бели приказивали у квалификацијама за најквалитетније клупско такмичење, није немогуће и да то учине.

- Ево, напокон смо и ми у прилици да се измеримо са самим европским кремом. То је нешто што смо толико дуго чекали, како ми тако и навијачи, и силно мотивисани улазимо у дуел са Италијанима. Већ смо направили велики успех, вратили смо клуб на стазе старе славе и намера нам је да и даље напредујемо. Не бојимо се никога, нисмо ни ми без педигреа и са свима ћемо без комплекса ући у надигравање. Наполи је сјајан тим, али имамо и ми своју рачуницу – рекао је на конференцији за новинаре стратег црвено-белих Владан Милојевић..

Милојевић сложио се са оценом Карла Анћелотија изреченом  после жреба за групну фазу Лиге шампиона да је Звезда ,,фасцинантан аутсајдер“.

- Када знамо да је новац сада оно што је најбитније у фудбалу, закључујемо да смо ми исувише мали за наше противнике. Али, ми смо ово дуго чекали и желимо да овај сан потраје. Од почетка сам веровао да можемо да направимо нешто велико и тако размишљам и сада. У тиму имамо скуп великих бораца и сигуран сам да се они неће унапред предати.

Првенствени меч против Радника који су црвено – бели  добили са убедљивих 6:0 наводи на закључак да ће исти тим почети и меч против Наполија, али Милојевић није хтео о томе да прича. Рекао је само да ће на терен истрчати најбољи.


Дегенек: Идемо на прво место

Фудбалер који је најзаслужнији за пласман Звезде у Лигу шампиона је свакако Милош Дегенек, који је са две асистенције повео екипу до највећег успеха у последњих 26 година. Сјајни штопер најављује нове добре партије, како своје, тако и целог тима.

- Прича се како би био успех да на крају будемо трећи у групи и наставимо такмичење у лиги Европе. Али, ја не размишљам тако, интересује ме само прво место у сваком такмичењу у којем играм. У чему је драж ако унапред правиш калкулације? Наполи јесте моћан тим, са технички поткованим и брзим нападачима, али и ми имамо своје оружје. Биће тешко, али уверен сам да можемо до успеха и да ћемо учинити све да до њега и стигнемо – најавио је Дегенек.

Он је додао да утакмице не играју имена, већ људи од крви и меса.

- Фантастични су то противници, али и они су само људи, имају своје добре и лоше стране. Зашто то не бисмо искористили? Два пута су нас већ отписивали у квалификацијама и ми смо се враћали. Значи да смо екипа која се не предаје и коју занима само успех – поручио је штопер црвено-белих.


Звездин тренер респектује Италијане, али истиче да нема разлога за страх.

- Нисмо оволико далеко догурали да бисмо изашли на терен спуштеног гарда. Грб који носимо и историја клуба који заступамо обавезује нас да дамо свој максимум и да у свакој утакмици покушамо да победимо. Тако ће бити и против Наполија, играћемо своју игру и ваљда ће нам она донети резултат.

Фото: Тренинг играча Наполија на Маракани, EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Играње  до групне фазе Лиге шампиона је драгоцено искуство за оно што следи.

- Са врхунским екипама пар минута нашег  празног хода може скупо да кошта. То не би смело сада да нам се деси. Већина наших играча је прошле сезоне први пут играла Лигу Европе па им трилер-меч против Салцбурга много значи. Добро је што играчи воле да уче, прилагођавају се ситуацији, жељни су доказивања. То је главни предуслов за нове успехе – рекао је Милојевић и додао да је од Синише Михајловића, дугогодишњег тренера у Италији, добио савете како треба играти против Наполија.

Милојеви се посебно осврнуо на колегу Карла Анћелотија.

- С обзиром каква је каријера иза њега сувишно је било шта рећи о његовим квалитетима. Много га поштујем, а много и учим од њега. Сигуран сам да ће  ми и сада бити добар учитељ – констатовао је Милојевић.   

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести