Звезда декласирала Радник и побегла седам бодова Партизану

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде савладали су убедљиво Радник из Сурдулице са 6:0 (1:0) у четвртом колу Суперлиге и стекли седам бодова предности у односу на вечитог ривала Партизан.
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Екипа тренера Дејана Станковића после четири одиграна кола има максималан учинак и 12 освојених бодова, док су црно-бели после вечерашњег пораза у Новом Пазару (1:0) остали на пет бодова.

Црвено-бели су се тријумфом на стадиону "Рајко Митић" осветили екипи Радника, која им је прошле сезоне нанела једини пораз у шампионату и откинула пет бодова.

Актуелни шампион Србије повео је у 12. минуту поготком Мирка Иванића после сјајне асистенције петом повратника у напад Црвене звезде Александра Пешића.

На 2:0 повисио је Кингс Кангва у 64. минуту, можда и најлепшим голом у досадашњем току Суперлиге. Трећи гол постигао је Александар Катаи у 71. минуту, који је претходно два пута погађао оквир гола гостију.

Четврти гол на мечу био је дело Милана Павкова у 76. минуту, а нападач Звезде већ има пет голова у шампионату ове сезоне на свом конту.

Да на Маракани "пукне петарда" постарао се Гелор Канга у 83. минуту из пенала, а два минута касније коначних 6:0 поставио је Осман Букари.


Станковић: Нећу о Пјунику, хоћу да уживам у победи

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић био је презадовољан вечерашњим убедљивим тријумфом његових изабраника у четвртом колу Суперлиге.

Играли смо као и са свим осталима, без обзира што су нам прошле сезоне узели пет бодова. Добро смо ушли у меч, дали гол и имали једно релакс време, успели смо да исконтролишемо игру у првом полувремену. У другом полувремену смо појачали ритам, то је оно што нам треба и за среду у Европи. Презадовољан сам, све је лепши амбијент из меча у меч, хвала навијачима, требаће нам и у среду. Пишемо историју Звезде, не бих још причао о Пјунику, уживао бих у овој победи, пустите нас да уживамо у њој, изјавио је Станковић за ТВ Арена спорт после утакмице на Маракани.


Меч на највећем српском стадиону каснио је 13 минута због нестанка електричне енергије, који се десио двадесетак минута пре предвиђеног термина за почетак утакмице.

Фудбалери Црвене звезде убедљивом победом најавили су да су у добром ритму уочи европске премијере и дуела против Пјуника из Јеревана у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, који ће се одиграти у среду, 3. августа (20.45) на стадиону "Рајко Митић".

После четири одиграна кола у шампионату Србије црвено-бели имају импозантну гол-разлику 17:1.

У оквиру 4. кола Суперлиге сутра се састају: Раднички (К) - Војводина (17.30), Напредак - Јавор (21.00) и Спартак - Вождовац (21.00), док су у недељу на програму мечеви Раднички (Н) - ТСЦ (18.55), Колубара - Младост (Л) (21.00) и Младост ГАТ - Чукарички (21.00).

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести