Звезда елиминисала Иртиш, следи Спарта из Прага

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде су доста лако у реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе савладали Иртиш (у првом мечу било је 1:1) и пласирали су се у трећи круг где их чека прашка Спарта.
Prvi gol CZ protiv Irtiša Foto: RTS/prinskrin
Фото: ртс/принскрин

Први меч се игра 27. јула у Београду, а реванш 3. августа у Прагу.

Као што се очекивало, Казахстанци су ушли у меч опрезно с појачаном одбраном, међутим  фудбалери Црвене звезде су веома брзо успели да погоде мрежу искусног репрезентативног голмана Лорије. После слободног ударца с леве стране, Доналд је преко живог зида успео да погоди „први угао".

Гол је очигледно пореметио игру Иртиша, па је Црвена звезда  потпуно преузела инцијативу и кратким пасовима, лако дошла до шеснаестерца гостију, а створио се и простор за контра нападе, међутим, „црвено – бели" нису имали среће. После брзе акције Боаћи је несебично желео да проигра Срнића, али је погодио Дуатова и шанса је пропала. Мало затим је и Срнић лепо тукао са ивице шеснестерца, али је лопта прохујала тик поред леве стативе.

У финишу првог дела сусрета фудбалери Иртиша успели су да успоставе равнотежу на терену, неколико пута кренули су нешто жустрије према голу незапосленог Манојловића, али нису успели да упуте ниједан шут према голу Црвене звезде. С друге стране, Београђани су лепо комбиновали на средини терена, али никако нису успели да  крунишу солидне акције.

Слика на терену ни у другом делу сусрета није се пуно променила, Канга, Доналд и Јовичић су били доминантни на средини терена, али све до 60. минута црвено–бели нису успели да створе озбиљнији прилику, а онда је после скраћеног корнера Срнића, Рикардињо тукао са ивице шеснаестерца, али слабо. Већ у следећем нападу Канга је имао шансу, али ни он није био прецизан.

У последњих пола сата, као да је играчима понестало снаге, по изузетно топлом времену углавом су се определили за позициону игру, додуше било је све више прилика јер фудбалери нису успевали да испрате акције. Инцијативу је и даље имала Црвена звезда, али је недостајао завршни ударац све до 76. минута, када је можда и најбољи играч на терену Јовичић пробио по левој страни и повратном лоптом упослио Срнића којем није било тешко да погоди мрежу.

Био је то гол одлуке јер Казахстанци нису имали снаге нешто више учине (упутили су само један шут на гол), а фудбалери Црвене звезде су углавом чували лопту.

Г. Ковач
 

Црвена звезда – Иртиш 2:0 (1:0)
 

БЕОГРАД: Стадион " Рајко Митић", гледалаца: 17.000, судија: Фадаји Сан (Швајцарска). Стрелци: Доналд у 10. и Срнић у 76. минуту. Жути картони: Стојковић, Срнић, Ле Талек (Црвена звезда), Живковић (Иртиш).
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић – Стојковић 6 , Савић 7, Ле Талек 6, Анђелковић 6– Јовичић 8, Доналд 7 (Ракић) – Срнић 7 (Пешић), Канга 7, Рикардињо 6 (Руиз) – Боаћи 7.
 

ИРТИШ: Лорија 6 – Кислитшин 6 (Карапајев), Дуатов 6, Маслаћ 6, Стаменковић 6, Живковић 6 – Фонсека 6 (Попов), Гетеријев5 (Фофана), Родриго Антонио 5, Калинин 6 – Бугаев 5.

Милојевић: Заслужено, уз навијаче никог се не плашимо 

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после победе против Иртиша 2:0 рекао је да је његова екипа заслужзено прошла даље.

"Заслужили смо пролаз, а оно што је најважније извукли смо поуке из овог двомеча, играли смо против изузетно дисциплиноване екипе. Видели сте, данас су сви опасни, испао је Галатасарај. Честитам мојим играчима на битној победи", истакао је Милојевић на конференцији за медије.

Према његовим речима, има доста ствари која треба да се поправе "у ходу".

"Нова смо екипа, биће долазака и одлазака, припремамо се у ходу, то је наша судбина. И на крају, оно што је насјлађе, хвала навијачима, дају нам ветар у леђа и надам се да ће бити и даље уз нас. Са њима немамо чега да се плашимо".

Он је додао да никада неће рећи како је 100 посто задовољан, али да је евидентан напредак екипе.

Када је у питању дуел против Спарте рекао је:

"Прво морамо да видимо каква је ситуација са повредама и физичком припремом играча, а мени као тренеру увек је најбитнија прва наредна утакмица. Прво Раднички из Ниша, имамо велике амбиције о првенству и нико од нас не размишља сада о Спарти из Прага", поручио еј Милојевић.

Тренер Иртиша Бугарин Димитар Димитров честитао је Звезди на заслуженој победи.

"Наравно да је разлика у самој класи играча велика, а ми смо се трудили да се супроставимо колективном игром. Ипак, пресудила је разлика у индивидуалном квалитетету. Имамо нов тим, чак 15 играча нас је напустило и сада све морамо испочетка", рекао је Димитров и пожелео срећу Звезди у двомечу против Спарте из Прага.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести