ЗВЕЗДА НИЈЕ ИСПУНИЛА ЦИЉ У ЛАЈПЦИГУ Бундеслигаш лако савладао београдске црвено беле (ФОТО)

Иако јој је домаћин био изузетно јак и квалитетан састав, који је тренутно петопласиран на табели немачке Бундеслиге, Црвена звезда је у кишовити Лајпциг отпутовала вођена жељом да пружи што бољу партију и покуша да оствари прву победу у Г групи Лиге шампиона.
d
Фото: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Фудбалери Лајпцига су, ипак, словили као велики фаворити у сусрету одиграном на „Ред бул Арени“ и успели су да забележе другу победу у најјачем европском такмичењу.

Желео је тим из Београда на делу да потврди с кавим је циљем стигао у Немачку, па је већ у 3. минуту веома добро, али замало непрецизно шутирао Хванг са око 20 метара. Одговор је неочекивано уследио у 7. минуту, пошто је Ђига промашио лопту, али је опасни Опенда лоше захватио лопту и прилика за домаћина је пропала. Очекивано, домаћин је успоставио контролу игре и лопте, па је било веома важно да одбрана Звезде буде дисциплинована и извршава прецизно задатке које је добила од тренера Бахара.

Нажалост, у 12. минуту лопту је изгубио Мирко Иванић на својој половини, она је у наставку акције стигла до Симонса, који је упослио потпуно усамљеног левог бека Раума. Уследио је његов прецизан ударац по земљи и Лајпциг је повео с 1:0. Наставио је домаћин с нападима, па је у 17. минуту два пута голман Глазер спасавао гол после удараца Лукебе и Симонса. Ипак, у 23. минуту од‌једном се Иванић нашао у прилици, али му је Бласвик скратио угао и избацио лопту у корнер, да би је у наставку Родић одлично захватио главом, али је голман Немаца још једном добро интервенисао.

Фото: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

У 29. минуту на тренутак се учинило да ће наш тим стићи до изједначења, након што је Лукеба у казненом простору оборио Олајинку, али је шпански судија, иако је већ досудио најстрожу казну, после одгледаног снимка, преиначио своју одлуку. До краја полувремена Београђани су се ослободили притиска, али једину озбиљнију прилику имали су у четвртом минуту надоканде, када је Глазер успео да одбрани снажан ударац Шлагера.


Група Г

РБ Лајпциг – Ц. звезда 3:1 (1:0)

Јанг бојс – Манчестер с. 1:3 (0:0)

1. Манчестер с. 3 3 0 0 9:3 9

2. Лајпциг 3 2 0 1 7:5 6

3. Ц. звезда 3 0 1 2 4:8 1

4. Јанг бојс 3 0 1 2 4:8 1

У следећем колу (7. новембар) састају се: Црвена звезда – Лајпциг (21) и

Манчестер сити – Јанг бојс (21).


У наставку је екипа из српске престонице кренула офанзивније ка голу Лајпцига, а у игру је ушао Букари уместо Олајинке. Тај Бахаров потез сугерисао је решеност Звезде да крене по изједначење. Разиграо се Иванић, који је почео да дели лопте саиграчима и укупни утисак о игри нашег тима, иако гола није било, морао је да буде позитиван. И навијачи Београђана осетили су тренутак и, њих више од 5.000, пружало им је велику подршку.

Када се то најмање очекивало, Ћави Симонс, најбољи појединац на утакмици, лако је прошао поред Хванга и, изузетно прецизним ударцем у даљи угао, по други пут затресао мрежу иза леђа Омрија Глазера. Наставио је домаћи тим да напада, па је у 62. Минуту веома добро шутирао Кампл, Глазер је поново био на висини задатка, баш као и пар десетина секунди касније, када је зауставио ударац Лукебе. Расположени Симонс поново је претио у 67. минуту, али се израелски голман није дао и чувао је само минус два нашег тима.


Пораз Звездиних омладинаца

Међусобни дуел одиграли су и тимови до 19 година Лајпцига и Црвене звезде, такође у Лиги шампиона. Иако су Београђани повели почетком другог полувремена, тачније у 47. минуту, голом Вељка Вукојевића, домаћин је у финишу успео да преокрене резултат и, головима Симона Счирака у 81. и Луција Сарића у 87. минуту, стигне до победе од 2:1.


Фото: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Играо се 70. минут када је Драговић шутирао на гол Лајпцига, лопта се одбила до Стаменића, а он је без веће муке савладао голмана Бласвика, смањивши резултат, али и враћајући наду Црвеној звезди да може да избегне пораз. Такве снове распршио је Дани Олмо у 84. минуту, када се у казненом простору догодио карамбол као у билијару, па му се лопта одбила од пречке право на ногу и повисио је скор на 3:1. Одмах у следећој акцији млади Недељковић могао је да смањи, али је његов ударац погодио стативу. Имали су наши играчи још неколико прилика да смање резултат, међутим, на крају је остало 3:1.

РБ Лајпциг – Црвена звезда 3:1 (1:0)

ЛАЈПЦИГ: „Ред бул Арена“, гледалаца: 45.000, судија: Хозе Марија Санчез (Шпанија). Стрелци: Раум у 12, Симонс у 59. и Олмо у 84. за РБ Лајпциг, а Стаменић у 70. минуту за Ц. звезду. Жути картони: Хенрикс (Лајпциг), а Стаменић, Родић, Хванг, Ђига (Ц. звезда).

РБ ЛАЈПЦИГ (4-4-2): Бласвик 7,5 – Хенрикс 6,5 (од 58. Клостерман 7), Симакан 6,5, Лукеба 7, Раум 7,5 – Симонс 8,5 (од 75. Олмо 7), Кампл 7, Шлагер 7,5, Форсберг 6,5 (од 58. Баумгартнер 7) – Поулсен 6,5 (од 82. Вернер -), Опенда 7 (од 82. Шешко -).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (3-5-2): Глазер 7 – Ђига 6,5, Драговић 7, Родић 6,5 (од 65. Недељковић 7) – Мијаиловић 6, Хванг 6,5, Иванић 7, Стаменић 6,5 (од 81. Катаи -), Митровић 6 (од 65. Лучић 7) – Олајинка 6,5 (од 46. Букари 7), N'diaje 6,5 (од 65. Мијатовић 6,5).

А. Предојевић


Бахар: Увек сам разочаран кад изгубимо, али видео сам доста добрих ствари

Увек кад изгубимо, разочаран сам, али видео сам доста добрих ствари, екипа није одустала, борили см се до краја, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Барак Бахар.

"Срећан сам што су млади играчи донели праву енергију и умало да стигнемо до изједначења, можда је и мало среће недостајало", истакао је Бахар на конференцији за медије.

Према његовим речима уверен је да екипа на "Маракани" може још боље протјв Лајпцига.

"Имамо до краја још три утакмице, две пред нашим навијачима, али пре тога нам предстоје и две утакмице у домаћој лиги", навео је Бахар и додао да Осман Букари због повреде није био спреман за више од 45 минута.

Иванић: Мало недостајало за реми, нисмо искористили шансе

Могли смо да извучемо реми, јер смо имали наше шансе, али их нисмо искористили. Постигли смо један гол, а они су кажњавали наше грешке, и показали да су врхунска екипа, рекао је фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић после утакмице.

"Желели смо и ми да им узвратимо на тај начин, али ми је жао што нисмо извукли више из тога и остварили бољи резултат. Криво ми је и због другог полувремена, јер смо заиста сјајно ушли у наставак игре, а примили гол. Имали смо утакмицу и осећали да можемо да изједначимо, али нисмо успели, већ су они дали други гол и утакмица је отишла у том правцу", истакао је Иванић.

Он се захвалио навијачима на сјајној подршци.

"Знали смо да ће их бити, али нисмо очекивали оволико. Осећај је био као да играмо у Београду, јер су се чули свих 90 минута. Хвала им од срца, јер знам многе људе из Србије, Републике Српске, Немачке и Аустрије који су дошли на утакмицу, као и моји из Бачког Јарка",  закључио је Иванић.


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести