Звезда очекивано у другом колу квалификација за Лигу шампиона

Фудбалери Црвене звезде лако су прошли први круг ква­лификација за Лигу шампиона савладавши гибралтарску Европу 5:0 (2:0).
stankovic
Фото: Дејан Станковић, фото: ФК Црвена звезда

Међу најзаслужнијима за победу био је расположени Бен са три дата гола и асистенцијом. Ништа слабији није био ни Мирко Иванић, претрчао је киломтре и два пута савладао ривалског голмана. Звезда је начинила први корак ка пласману у групну фазу елитног такмичења, али далеко је још до циља.Прваг Гибралтара не може да буде мерило тренутне снаге Звездиног тима, јер разлика у класи је веома велика.          

Шеф стручног штаба Дејан Станковић задовољан је и исходом меча и приказаном партијом својих изабраника.

- Честитам играчима на по­беди и на доброј игри. У првих двадесетак минута су мислили да одмах могу да заврше утакмицу, али сам им рекао да буду мирни и стрпљиви и да ћемо сломити противника пре или касније. Сваки гол ми је драг, али главни утисак су два поготка пред крај првог полувремена. Сигурно су утицала на наш и њихов морал. Могли смо још голова да постигнемо да су избори у завршници били другачији. Ово је први корак ка циљу - пласману у групну фазу Лиге шампиона  - казао је Станковић.


Европа честитала

Стигао је шампион Гибралтара у Београд у нади да ће евентуално успети да изненади Црвену звезду.Знали су веома добро да немају на Маракани шта да траже, али спортски је надати се добром резултату. Но, оно што је Европа учинила после меча одушевило је навијаче Црвене звезде. Занимљиво је да је ово био први пораз Европе после више од годину дана, после тачно 397 дана. То је израчунао овај клуб, који се после сусрета лепим потезом одужио Звезди за добродошлицу.

“Било је потребно 397 дана, али смо напокон изгубили и то од првака Европе, ни мање ни више. Честитке Црвеној звезди за пролаз даље у наредну рунду”, стоји на званичном профилу Европе, уз “Честитам” на српском језику.

Звездаши  су поздравили потез Европе што је  подсетила на највећи успех њиховог клуба у историји.


Тренер наводи да су европске утакмице посебне.

Фото: Мирко Иванић, фото: ФК Црвена звезда

- Драго ми је што смо почели од првог кола. Европа је нешто друго, уз дужно поштовање према домаћим такмичењима. Осети се разлика и сваки меч са собом носи нешто посебно – рекао је Станковић. Мирко Иванић је оставио одличан утисак, не само због два дата гола.

- Сматрам да нисмо ушли најбоље у утакмицу. Видело се да смо нервозни, јер су ово квалификације за Лигу шампиона и свесни смо да се свака грешка скупо плаћа. У другом полувремену смо се стабилизовали и што је најважније убедљиво смо победили и прошли даље. Сигуран сам да ћемо се за следећу утакмицу припремити још боље – истакао је Иванић.

Он  подсећа да Звезда има јасан циљ, а то је групна фаза Лиге шампиона.

- Нисам много размишљао о томе да ли ћу дати гол. Увек желим да дам свој допринос екипи, сада је то било са два гола, а надам да ће их бити још. Сви имамо исти циљ, а то је пласман у групну фазу Лиге шампиона и зато сви дајемо свој максимум. Некада утакмице неће бити лепе за гледање, као што је случај са првим полувременом против Европе, али верујем да ћемо успети у ономе што смо зацртали – најавио је Иванић.

Звезди су се сложиле коцкице за наставак квалификација, пошто је Динамо Брест избацио Астану (6:3). То значи да ће наш тим, уколико прође друго коло, бити носилац у трећем колу.

С. Ру.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести