Звезда отвара капије стадиона за меч са Бачком

Фудбалере Црвене звезде  након лагане „петице“ у Сурдулици очекује нови испит у домаћем дворишту, сусрет против Бачке (недеља у 17 часова, улаз бесплатан).
FK Crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Звезда је позвала све навијаче да дођу на стадион “Рајко Митић” и пред важне борбе које следе пруже подршку екипи Владана Милојевића. Позив својим присталицама упућен је на занимљив начин , видео снимком у којем играчи певају у аутобусу и славе победу.

- Није битно против кога играмо, са навијачима је увек лакше. Зато их позивам да нас у што већем броју подрже против Бачке. То је психолошки врло битна утакмица за нас и биће нам потребан наш 12. играч. Верујем у своју екипу, даћемо све од себе да у одличном расположењу и са победом отпутујемо на тешко гостовање у Краснодар - сматра голман Милан Борјан.

Сусрет са Бачком најавио је помоћни тренер Милан Косановић  јер шеф стручног штаба Владан Милојевић и даље има проблема са леђима али ће водити екипу.

- Играмо у распореду четвртак - недеља, а Бачка долази у периоду пред Европу. Увек јавност за такве утакмице мисли да ће се нешто комбиновати, мењати састав. Ми сваку утакмицу схватамо максимално озбиљно, што се види и на терену. Имамо све победе и нисмо примили ниједан гол, што је последица тимске игре - истакао је Косановић.

Наравно, против ривала који је све утакмице на старту сезоне изгубио Звезда жели да оправда улогу фаворита и настави успешну резултатску серију.

- Бачка нема ни један бод, променила је тренера,  али ми водимо рачуна само о томе како ми изгледамо и шта радимо на терену. Хвала навијачима који су стално уз нас - поручио је Косановић.

Кадровских проблема нема, сем Јовичића сви остали су у строју, али није Косановић открио у ком саставу ће црвено бели наступити, односно да ли је планиран одмор за неколико стандардних првотимаца пред окршај са Краснодаром.

- Свако ко изађе на терен треба да пружи допринос победи. Увели смо праксу да млађи играчи добијају шансу, и они знају да сваки минут који проведу на терену морају максимално да искористе. Сматрам да је то нови велики квалитет Звезде, већи број играча који се користе и верујем да ће наши млади  фудбалери, уз овакву минутажу, бити носиоци Звездине  игре - додао је Косановић.

Неколико елемената је Косановић означио као битне за сјајан старт сезоне.

- Искреност и повезаност су најважнији. Посебна вредност ове генерације је добра атмосфера. За то су, пре свега, заслужни играчи. Оно што ми сада имамо, а што је можда недостајало неким претходним генерацијама, јесте жеља за успехом и за доказивањем. Такође, победнички менталитет је наш највећи квалитет. Наши резултати дошли су као последица тимске енергије и добре атмосфере која влада међу играчима, стручним штабом , руководством и навијачима. У фудбалу је битно да постоји синергија у свим структурама клуба. Још увек је много рано за класификацију, предстоји нам још много тешких и битних утакмица. Нама је најважнији сваки следећи меч. Када победите, прославите тог дана и сутра се све заборави. На крају сезоне  ћемо видети колико смо успешни- закључио је помоћни тренер Београђана, Милан Косановић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести