Звезда против Монака за останак у Лиги Европе

Фудбалери Црвене звезде вечерас (18.45, РТС 1) као гости играју против Монака у последњем колу групе Х Лиге Европе. Како истиче спортски дикретор црвено-белих Митар Мркела циљ је победа и останак на међународној сцени.
liga evrope, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Claude Paris)

– Наду не може нико да нам одузме, желимо пролаз у нокаут фазу Лиге Европе. То може да нам донесе само победа и зато морамо да дамо све од себе. Оптимиста сам јер смо у већини дуела у овој групи приказали добар фудбал. И београдски меч са Монаком нисмо требали да изгубимо, а подбацили смо само у Турској, против Трабзона. Такође, бар бод смо заслужили против Ференцвароша, у Будимпешти, тако да се надам да ће нам се то сада вратити – рекао је фунционер Црвене звезде.

На првом месту у групи је Ференцварош, који је једини сигуран са десет бодова, други је Монако са седам, док Трабзон и Црвена звезда имају по шест. Уколико турски представник вечерас савлада Мађаре, а наш шампион Французе, одлучиваће гол разлика, пошто су екипе изједначене у међусобним дуелима. Ако се деси да Црвена звезда победи са 3:2, а Трабзон са 1:0 тада би се рачунао број картона. Турци су тренутно ту у бољој ситуацији, јер имају три мање добијене јавне опомене.

Што се тиче проласка у „утешно“ такмичење – Лигу конференције, Звезда би до њега могла ремијем против Монака, али само у случају да Трабзон изгуби од Ференцвароша на свом терену. Такође, и ту постоји шанса да пресуде картони, уколико би наш представник играо 2:2, а Турци 0:0.

– Предстојећи меч са Монаком је сигурно највећи изазов за нас. Али, верујем у екипу и стручни штаб, као и срчаност коју су ове сезоне већ показивали. Сигуран сам да можемо да одиграмо добар меч и да победимо, а онда да испратимо шта је било у Турској – поручује Мркела и додаје: – Када смо добили групу циљ је био да прођемо у нокаут фазу Лиге Европе, а да ли ће се то десити видећемо.

Првопласирани из групе Х играће у осмини финала Лиге Европе. Другопласирани тим ће играти у шеснаестини финала, а противник ће му бити неко од трећепласираних клубова из Лиге шампиона. Трећепласирани тим из групе Х играће у шеснаестини финала Лиге конференција, против једне од другопласираних екипа из тог такмичења.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести