Звезда рутински против Борца (3:0)

Фудбалери Црвене звезде рутински су савладали Чачански Борац и на стадиону Рајко Митић освојили нова три бода.
zvezda borac
Фото: ФК Црвена звезда

Ротирани састав лако и убедљиво савладао је овога пута нејаки Борац са 3:0, оверио незваничну јесењу титулу и у вечити дерби, у среду, улази са завидних плус 9 бодова у односу на Партизан.

Разлика у класи на овој утакмици је била велика тако да је домаћин са пола гаса и комбинованим тимом извојевао очекивани тријумф. Централна фигура утакмице био је неухваатљиви Александар Пешић који је практично учествовао у свим акцијама у којима су домаћи тресли мрежу Борца.

Од самог старта Звезда је диктирала ритам, који истина и није био на високом нивоу. Већ у првих шест минута, у два наврата, опасно је припретио Пешић. И гости су имали нападачких амбиција али се све свело на хитрог Кнежевића који је добру соло акцију у 16. минуту завршио шутем који је био лак плен за Борјана.

Стезао се обруч око мреже Чачана који су капитулирали у 35. минуту. Искусни Милијаш је лукаво проследио лопту до Пешића, овај се лепом варком ослободио чувара и асистирао Аyићу, који је са пар метара без потешкоћа погодио празну мрежу. И даље су атаковали црвено-бели, а агилни Пешић је у 40. минуту промашио зицер шутиравши јако и високо преко гола.

И у наставку сусрета слика на терену се није променила. Практично, већ у 50. минуту све је било решено. Расположени Пешић побегао је одбрани Борца,упутио центаршут а неспретном интервенцијом Оташевић је преварио веома доброг голмана Бајића - 2:0.Да је у врхунској форми Александар Пешић показао је у 63. минуту. Проигравање Милијаша мајсторски је искористио и соло акцију окончао топовским ударцем за  3:0. Борили су се гости колико су могли, имали су и две-три полуприлике, али на крају црвено-бели су рутински славили нову победу.

Тренер црвено-белих Владан Милојевић рекао је да су његови играчи добро одиграли утакмицу.

"Следеће коло је тек за три дана. Има доста времена до тога", рекао је Милојевић на питање да прокоментарише предстојећи дерби.

Подсетимо, Партизан је данас поклекнуо пред Напретком у Крушевцу и изгубио резултатом 1: 2.

З. Ранглов.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести