Звезда с два играча више у 97. минуту до победе у Нишу

НИШ: У једном од дербија 16. кола Суперлиге Црвена звезда је у Нишу савладала Раднички а централна фигура меча био је Александар Пешић, стрелац оба гола за црвено-беле.
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Прво полувреме протекло је у одличној игри а Црвена звезда је била та која доминирала и била ближа вођству. У том делу игре истакао се голман Нишлија – Росић, који је најзаслужнији што је његов тим на одмор отишао без примљеног гола. На другој страни, Раднички се определио на дефанзиву али и он имао солидних ситуација и једну велику шансу.

Почело је све управо том приликом Нишлија. Борјан се поигравао, изгубио дуел са Штулићем ван казненог простора, овај шутирао и погодио голмана црвено-белих у главу. У 10. минуту – велика прилика за Београђане. Росић је већ био савладан после шута Канге али је мрежу домаћих сачувао Јамкам. 

Нешто касније – Пешић је у доброј ситуацији али лоше шутира. Одмах потом, одлична акција Нишлија, на концу шутира Цветковић, али право у Борјана. У 30. минуту Црвена звезда је могла до вођства али је шут Милуновића зауставио Росић. На другој страни у великој шанси је Цветковић али га Милуновић стиже у одсудном тренутку.

У 42. минуту истакао се голман Радничког. У два наврата заустављао је ударце играча Црвене звезде и сачувао своју мрежу. У финишу првог полувремена досуђен је једанаестерац за црвено-беле али је поништен након интервенције ВАР-а. Пресуђено је да фаул Јамкама над Кангом није био јаког интензитета и ништа није било од најстроже казне.

И наставак је почео иницијативом гостију. И, опет је Раднички имао прву шансу када је у одсудном тренутку Штулића изблокирао Митровић. Нешто касније у великој прилици је Звезда али Митровић погађа само Букарија. У 65. минуту – Раднички је остао са играчем мање. Јамкам је фаулирао Мустафу и добио други жути картон. Врло брзо – Црвена звезда је повела. Мијаиловић је центрирао са леве стране, а Пешић главом лопту сместио у мрежу. Одмах пошто је ушао у игру Марјановић је Радничком донео изједначење. Гаку је послао лопту са леве стране, везиста Нишлија натрчао је на лопту и сместио је у мрежу. Звезда је могла до новог вођства, у 85. Нинуту, али је Мијаиловић главом шутирао преко гола. У финишу утакмице Раднички се бранио са два играча мање јер је Етонгу добио други жути картон.

Али, није успео јер је у осмом минуту надокнаде Пешић донео Звезди победу.

И. Лазаревић

Раднички (Н) – Црвена звезда 1:2 (0:0)

НИШ: стадион ,,Чаир“, гледалац: 10.000. Судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Марјановић у 72. за Раднички а Пешић у 68. и 90+8. за Црвену звезду. Жути картони: Јамкам, Стојановић, Пејовић, Димић, Етонгу (Раднички) а Канга, Борјан (Црвена звезда). Црвени картони: Јамкам, Етонгу (Раднички).

РАДНИЧКИ: Росић 8, Јамкам 6,5, Етонгу 6, Стајић 6, Стојановић 6,5 (Гаку), Пејовић (Марјановић 7), Месаровић  (Ђуришић), Димић 6 , Јовановић 6,5, Цветковић 6,5 (Петров), Штулић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Ераковић 6, Милуновић 6,5, Драговић 6 (Гобељић), Родић 6, Мијаиловић 6,5, Канга 6,5 (Крстичић), Букари 7 (Бен 6,5), Иванић 6,5 (Катаи 6,5), Митровић 6 (Мустафа 6,5), Пешић 8.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести