ЛЕ: Звезда савладала Келн у гостима

КЕЛН: Фудбалери Црвене Звезде су вечерас остварили прву победу у овогодишњој Лиги Европе и савладали у гостима екипу Келна с 1:0 (1:0).
zvezda keln, Fonet
Фото: FoNet

Може се рећи да је српски тим победио потпуно заслужено јер је у првом полувремену апсолутно доминирао на терену, а ту доминацију је потврдио сјајни Ричмон Боаћи фантастичним голом у 30. минуту меча.

Међутим, могло је да се заврши и потпуно другачије јер смо у другом полувремену гледали потпуно другачију слику на терену и много организованију и опаснију екипу Келна. Да домаћини итекако имају за чиме да жале говори и податак да су у другом делу утакмице чак три пута погађали стативу, од чега је то двапут учинио српски интернационалац Милош Јојић који брани боје немачког клуба.

У другом мечу групе Арсенал је у Белорусији савладао БАТЕ Борисов 4:2.
Лондонски тим сада води на табели са шест бодова, Звезда има четири, БАТЕ један, а Келн је без бодова.


Милојевић: Победа за генерацију која је 1989. испала од Келна

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је вечерас да победу у Келну 1:0 посвећује генерацији која је 1989. године испала од немачког тима у Купу УЕФА.

"Добро смо припремили утакмицу, у првом полувремену све је било добро, а онда су они променили формацију и напали нас. Бранили смо се, издржали, срећа прати храбре, момци су желели победу и због нас и навијача. 
Показало се да немачки медији ниси били у праву за наше навијаче, били су сјајни", рекао је Милојевић на конференцији за медије.
Он је додао да победу посвећује генерацији иу 1989. године која је испала од немачког тима.

"Поштујемо историју тима и њима посвећунемо ову победу. Наш спортски директор Мркела играо је тада, поручујемо легенди Шекуларцу да не брине. Атмосфера је била сјајна, уживали смо".
Милојевић је истакао и да је пад у наставку добрим делом и последица чињеница да је екипа на окупу од 10. јуна и од тада много тога урадила, плус су скоро сви играчи репрезентативци.

На питање немачких колега да ли је Звезда овом победом направила велики корак према другог месту и проласку у следећу фазу Звездин тренер је рекао:
"Искрено, уласком у Лигу Европе остварили смо нашу велику жељу. Табелу и не гледамо, идемо утакмицу по утакмицу и тако ћемо да наставимо", поручио је Милојевић.

Тренер Келна: Пресудила срећа и наше лоше прво полувреме

Тренер Келна Петер Штегер изјавио је после пораза од Звезде 1:0 да је пресудила срећа и лоше прво полувреме његовог тима.
"Прво полувреме њје било добро, посебно слабо у нападу, дали смо превише простора Звезди. У другом поуврмену било боље, погађали стативе, тешко да се могу створити боље шансе, али пресудило је прво полувреме.

Следи нам важан меч у лиги против Лајпцига, охрабрује игра из другог полувремена, то је рецепт", рекао је Штегер на конференцији за медије..
Он је додао да га није изнаадио квалитет Звезде јер има одличне играче.
"Знао сам колико Звезда може, посебно ако се не зауставе технички сјајни играчи у нападу. Одбрана је евидентно слабија од напада, то је била наша шанса, све смо урадили, али није било среће", поручио је Штегер.


У наредном колу 19. октобра Звезда дочекује Арсенал, а БАТЕ екипу Келна.

А. Г.

 

Келнска полиција на Твитеру објавила поруку на ћирилици

У тренуцима док у Келну влада опсадно стање због доласка навијача Црвене звезде на утакмицу ЛЕ, полиција тог града на свом Твитер налогу на ћирилици је објавила упутства о томе које су улице затворене на путу до стадиона. 

Фото: FoNet

Међутим, стигла је и да се нашали и објавила је духовит "твит" са реченицом на ћирилици.

Келнска полиција је на свом Твитер налогу поставила, наиме, фотографију воденог топа испред којег се види група деце како седи а испод слике је порука на ћирилици "Није свуда тако опуштено".

Боаћи: Овај тим је невероватан

Јунак тријумфа Црвене звезде у Келну Ричмонд Боаћи захвалио се свима на подршци и истакао да је победа производ добре игре целог тима.
"Као и увек желим пре свега да се захвалим Богу и својој породици, као и овом невероватном тиму чији сам део. Сви момци су показали изузетан квалитет који поседују. Играли смо одлично и то смо успели да материјализујемо и да освојимо три врло важна бода. Такође, стручни штаб има огроман удео у овој победи ", рекао је Боаћи новинарима у Келну.

Све навијаче Црвене звезде може да радује чињеница да Боаћи теже повређен, упркос томе што је раније напустио терен.
"То је био само јак грч који сам осетио у нози. Већ сада се осећам добро".

Наредни меч у Лиги Европе фудбалери Црвене звезде играју на свом терену против Арсенала. 
"Ова победа нам је додатно подигла самопоуздање пред меч са Арсеналом. Увек говорим да уз дисциплину и одлучност можете да се суочите са сваким противником", поручио је репрезентативац Гане и захвалио се навијачима на сјајној подршци.

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести