Звезда стекла три гола предности против Флоријане

БЕОГРАД: Звезда је на европској премијери остварила очекивану победу. Били су Београђани убедљиви у првом мечу 1. кола квалификација за Лигу Европе против Флоријане - 3:0.
zvezda florijana, Fonet
Фото: FoNet

Очигледно је била разлика у квалитету између нашег и малтешког представника, што је Звезда зналачки искористила. Истина, није то била бог зна како добра игра, али једноставно домаћин је знао да искористи све своје предности и сломи отпор гостију у финишу првог полувремена. Реванш који је на програму 6. јула представљаће формалност и Звезда може већ да размишља о другом колу.

По тропској врелини на нашем највећем стадиону Звезда се мучила у првом полувремену. Имала је све време теренску иницијативу али, су Малтежани први запретили у 9. минуту када је Варела са дистанце погодио стативу. Испоставило се да је то од Флоријане у овом мечу било све. Много тога се у звездиној игри вртело око Бразилца Рикардиња који ће, нема сумње, са Боаћијем чинити ударни нападачки тандем. Пропустила је Звезда неколико полуприлика, а до вођства је стигла у четвртом минуту судијске надокнаде првог полувремена. Рујиз је у казненом простору срушио Милића, био је то класичан пенал који је Боаћи претворио у погодак. Уз то гости су остали са играчем мање, јер је фински арбитар Рујиза послао у свлачионицу.


Кореографија

Имала је Звезда сјајну подршку са трибина, а пред почетак меча и лепа кореографија. На северу се појавио лик цара Душана Силног, а поред главне слике били су истакнути и српски манастири, уз поруку - Не дамо те земљо Немањића, Обилића, браће Југовића.  


У другом полувремену иста слика на терену. Звезда је била ангажована и офанзивна, ослабљени Малтежани су се дисциплиновано бранили. Недостајао је црвено-белима завршни пас, али су у финишу утакмице изборили убедљив тријумф. У 79. минуту након корнера који је извео Милијаш, слаба интервенције голмана Хабера на правом месту био је Срнић који је главом лопту послао у небрањену мрежу - 2:0. Два минута пре краја још једном се расположени Боаћи уписао у листу стрелаца и практнично оверио Звезди пласман у наредну рунду квалификација за Лигу Европу. Реванш на Малти биће пука формалност.   

З. Рангелов

Црвена звезда - Флоријана 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца 20.000, судија: Гестраниус (Финска), стрелци: Боаћи у 45+4. (из зпенала) и у 88. и Срнић у 79. минуту. Жути картони: Срнић (Црвена звезда), Пепе, Вела (Флоријана). Црвени картон: Рујиз (Флоријана).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић -, Стојковић 6, Фримпонг 7, Савић 7, Анђелковић 7, Ле Талек 6, Доналд 6, Срнић 7, Рикардињо 7 (Аyић), Милић 6 (Милијаш), Боаћи 8 (Палков).

ФЛОРИЈАНА: Хабер 5, Балдакино 5, Пепе 5, Рујиз 6,  Рикарди 6, Писани 6, Најар 6, Кијеза 5 (Њасон), Фонтанела 6 (Борг), Варела 5 (Кабрал), Вела 6.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести