Звезда у Лиги Европе игра на победу и против фаворита

Фудбалери Црвене звезде данас играју важну утакмицу у Лиги Европе против Хофенхајма Бод би им донео пролеће на међународној сцени.
д
Фото: ФК Црвена звезда

Међутим, у редовима нашег шампиона  надају се да могу и до тријумфа и можда, на крају, и до првог места у групи, које би им донело лакши жреб за нокаут фазу. Нема дилеме да је немачки тим фаворит, али у редовима нашег шампиона, после велике победе у Белгији, верују да могу да савладају и фаворита у групи.

Сви у редовим нашег шампиона свесни су важности меча и даће све до себе да остваре свој циљ.

- Адаптирамо се на  ситуациј око короне, радили смо тестирања и чекамо да нам стигну још неки резултати. Алекса Вукановић је вероватно позитиван на вирус, али чекамо још једну потврду како би то било и званично. Сигурно је да нећу моћи да рачунам на Катаија, Иванића и Родића. Што се тиче Гобељића и Канге, они су се вратили тренинзима и биће у комбинацији за тим. Марко Гобељић је дуго био ван екипе, видећемо колико је спреман и да ли ће уопште моћи да игра. Саного ће после паузе због картона поново бити у прилици да истрчи на терен, али смо и поред тога у дефициту са играчима. Као што сам и у Генту нагласио, не желим да то буде алиби, ми ћемо се потрудити да на терену будемо  онакви како се од нас очекује. Не прија нам када се дан, два пред овако битне утакмице изненада нешто деси, али трудићемо да се адаптирамо на тренутну ситуацију. Сигуран сам да ћемо пружити  максимум, јер је ово утакмица која доноси много – рекао је тренер Дејан Станковић.

Морамо много тога да урадимо како бисмо дошли до жељене победе. Играмо против доминантне екипе у нашој групи, што и досадашњи резултати потврђују. Иако имају малих проблема у Бундеслиги, мислим да су у нашој групи фаворити. Видећемо са каквим тимом ће изаћи на терен, па и по томе закључити какве су им намере (тренер Станковић)

Сјајни везиста Мирко Иванић  ће пропустити утакмицу због повреде.

- Имао је проблем са повредом листа и против Гента, али је, ипак, одиграо тај меч. У Белгији се доста потрошио и није спреман за овај дуел, а ми не желимо да ризикујемо да му се повреда погорша. Понављам да имамо феноменалан склоп играча и људи који су спремни и да на своју штету ураде неке ствари због добробити екипе, клуба и резултата. Нисам забринут због ове утакмице и поред овакве ситуације, сигуран сам да ко год буде  истрчао на терен да ће пружити максимум.

Станковић о Хофенхајму има само речи хвале.

-  Морамо много тога да урадимо како бисмо дошли до жељене победе. Играмо против доминантне екипе у нашој групи, што и  досадашњи резултати потврђују. Иако имају малих проблема у Бундеслиги, мислим да су у нашој групи фаворити. Видећемо са каквим тимом ће изаћи на терен, па и по томе закључити какве су им намере. Организованост на сваком делу терена биће јако битна против њих, било да се ради о нападу или одбрани. Уколико момци испоштују оно што се договоримо, као што у задње време и раде, верујем да ћемо бити у доброј позицији да стигнемо до жељеног резултата. Не делим екипу на стартере и оне који не почињу утакмицу, сигурно да се осети у неком делу игре да одређени играчи недостају, али ћемо се трудити да надоместимо то добром организацијом.


Родић оздравио

Милан Родић је добио негативан налаз теста на коронавирус и враћа се у тренажни процес. Звезда је помно пратила стање и свакодневно комуницирала са Родићем који се придржавао свих мера и време провео у изолацији.

Наш шампион  обавља тестирања играча на вирус на сваких седам дана и тако врши мере превенције неопходне за здравље фудбалера, струке и  свих запослених у клубу.


Станковић је поручио да ће Црвена звезда ићи на победу и поред великих проблема са повређеним играчима.

- Идемо на победу, ту нема дилеме. Битно је да будемо компактни. Утакмица сама по себи ће се наместити како треба. Битно је да приступ момака који почну и уђу са клупе буде стопостотан. Ситуација са Алексом Вукановићем је мало пореметила планирану формацију, па је могуће да буде и промена. Хофенхајм је у последњој утакмици променио две формације. Сачекаћемо да њихов састав истрчи на терен и одмах се прилагодити томе.Чињеница је да смо у проблему са великим бројем поврешђених играча, што не значи да нећеми јуришати на три бода  – поручио је Станковић.

Утакмица на легендарној Маракани почиње у 18.55 часова, уз пренос на РТС – 1.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести