Звезда у Нишу савладала Раднички (1:3)

У 2. колу плеј-офа Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде у Нишу су савладали Раднички У маниру праве шампионске екипе црвено-бели су се представили као у издању из 157. вечитог дербија и заслужено славили.  
ѕ
Фото: Youtube Printscreen

С намером да што пре постигну гол који би им знатно олакшао посао гости из Београда су од почетка заиграли врло ангажовано, сакрили лопту од свог противника, диктирали темпо игре. Плод таквог приступа је било вођство црвено-белих већ у 7. минуту. Бен је извео корнер са десне стране, а Крстичић сам на пет метара спровео лопту у мрежу. Иницијатива се изабраницима Владана Милојевића исплатила и у виду стопостотне шансе, мало касније, али Бен се није потврдио и  као стрелац јер је шутирао непрецизно, сам испред голмана Живковића.

Некадашњи играч Олимпијакоса је и само мало касније поново пропустио велику прилику и био је кривац што Црвена звезда већ у 15. минуту није водила са 3:0. Уместо тога, умало изједначење. Павков је био у прилици за Нишлије, али је Борјан сјајно интервенисао.

Био је то знак да домаћи крену још агилније и у 32. минуту Миладиновић је био у прилици, али је после корнера лопту лоше захватио главом. Иницијатива се Радничком исплатила у 43. минуту када је Бабић на петерцу проиграо Павкова којем није било тешко да савлада Борјана.

У наставку су Нишлије покушале да се још више наметну, али је прво узбуђење виђено у њиховом шеснаестерцу. Корнер је изведен са десне стране, Мићић је фаулирао Пешића у свом казненом простору и то је био једанаестерац. Сигуран са беле тачке управо је био нападач црвено-белих за 1:2. Потом је и Бен поново био у шанси, али је Живковић сјајно интервенисао. Напокон је и бивши играч Олимпијакоса пробио лед само мало касније, када је одлично искористио асистенцију Пешића и постигао гол. Црвена звезда је потпуно преузела конце игре и Аyић је у 64. минуту био у прилици да реши све дилеме, али је шутирао преко гола.

Ишли су свим силама гости по тај одлучујући гол, али су редом промашивали прилике. Умало да им се то освети у 82. минуту када је Славиша Стојановић био у сјајној шанси, али је Борјан одлично интервенисао.

До краја, више није било прилика и остало је 1:3.                                    

И. Лазаревић          

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести