Звезда у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Србије победом над ИМТ-ом резултатом 3:0 (3:0).
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

У полуфинале су се раније већ пласирали бранилац трофеја Војводина, Партизан и Радник.

Звезда није освојила Куп Србије од 2012. године, а од 2007. чека на дуплу круну.

Утакмица тек што је започела а Црвена звезда је стигла до вођства. Већ у четвртом минуту су добро комбиновали Родић и Иванић на левој страни, а онда је бек црвено-белих упослио Дијега Фалћинелија који се добро кретао у казненом простору и лако погодио главом за 1:0. Три минута касније Звезда је могла да повећа предност, када је Фалко асистирао Срнићу, али везиста није био прецизан. Играо се 11. минут, када је Александар Катаи погодио из слободног ударца са 17 метара за 2:0. Офанзивни везиста је маестрално гађао у голманов угао, а Катић није имао никакве шансе да одбрани његов покушај.

Одличном игром у наставку, црвено-бели су дошли до убедљиве предности. У 21. минуту Катаи је пронашао Иванића на ивици казненог простора, који је лако упослио Фалка, а Италијан је постигао првенац у дресу Црвене звезде. Без турбуленција завршено је прво полувреме. После стечене велике предности примирили су игру црвено-бели, па су се до краја првог дела игре највише надигравали на средини терена.

Почетком другог полувремена, гости су покушали да се врате у меч, да дођу бар до једног поготка, али је Дегенек сјајно одбио пар налета „тракториста“. Играч ИМТ-а Глишић у 55. минуту, гађао је на гол Поповића, али је наш чувар мреже био на висини задатка. Два минута касније Катаи је добро центрирао, али за мало је закаснио нападач црвено-белих Фалћинели који се нашао у офсајд позицији. У 63. минуту, Црвена звезда је имала велику шансу да дође и до четвртог поготка, када је Фалћинели добро гађао са леве стране у даљи голманов угао, али је лопта прошла поред стативе. Три минута касније одлично је прошао Катаи, али у последњем тренутку један од дефанзиваца изблокирао његов шут.

Играо се 72. минут, када је Павков одлично скочио после корнера, али је нападач гађао директно у голмана Катића. Три минута касније Иванић је одлично прешао играча ИМТ-а и гађао са 18 метара, али његов покушај је завршио преко гола. Одлично је гађао у 85. минуту Павков са око 20 метара, али је Катић добро одреаговао и у последњем тренутку одбранио покушај нападача из Бегеча. Иако је вођство било убедљиво, црвено-бели су имали жељу да постигну још један погодак, па су се обрушили на гол „тракториста“ у последњих пет минута, али није било среће да се још једном матира Катић, па је утакмица завршена 3:0.

Црвена звезда – ИМТ 3:0 (3:0)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић". Судија: Павле Томић. Стрелци: Фалчинели у 4, Катаи у 11 и Фалко у 21. Минуту за Црвену звезду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић – Саного (46. Петровић) – Срнић, Фалко (46. Вукановић), Катаи (68. Бакајоко), Иванић – Фалчинели (68. Павков).

ИМТ: Катић – Вукашиновић, Дамјановић, Марковић, Зорић – Стефановић (78. Пурић), Глишић, Кијевчанин (62. Илић), Стаменић (70. Фофана) – Лазовић (70. Тодоровић), Лучић (78. Аћимовић).

Станковић: Задовољан сам, важно је да будемо здрави

Противник је изгледао веома коректно, а ми смо у првих 20 минута, као што смо и замислили, већ водили са 3:0 и било је јасно да ћемо остварити победу, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после тријумфа против ИМТ-а у четвртфиналу Купа Србије.

"Задовољан сам пролазом, могло је да буде боље у појединим тренуцима на терену, знам у којим сегментима смо грешили и због чега. Иза нас је одмор, радили смо предано у овом периоду и требало би у оваквом ритму да завршимо првенство", казао је Станковић.

"Било је данас на терену играча који су се вратили после дуже паузе као што су Фалко, Фалћинели и Саного, који су били ван строја дуг период. Такође, Бакајоко се прикључио тиму и одиграо утакмицу", рекао је Станковић за Звезда ТВ.

Он је истакао да се нада како Немања Милуновић није озбиљније повређен.

"Шест играча је тренутно у својим репрезентацијама. Мени је најважније да су сви здрави и расположени за игру. Видећемо шта ће бити са Милуновићем. Искрено се надам да је изашао на време из игре. То је момак који доста значи целој екипи, како на терену, тако и у свлачионици", поручио је Станковић и додао да је важно да сви буду спремни због "ротирања" у финишу сезоне.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести