Звезда убедљива против Металца-пао светски и домаћи рекорд

Црвена звезда је убедљиво завршила првенство, до ногу потукавши Металац. Црвено-бели су оборили и рекорд по броју постигнутих голова у нашем елитном такмичењу па је сада уместо Партзанових 111 из сезоне 1998/99 сада на снази Звездиних 114.
zvezda1
Фото: ФК Црвена звезда

Црвено-бели су шампионски одиграли и меч против Металца. Већ у 5. минуту водили су са 2:0. Најпре је Гајић, на асистенцију Иванића, савладао Савића, да би то потом учинио и Бен, прецизним шутем са десатак метара. Београђани су играли одлично, намерни да оборе рекорд фудбалера Партизана. У исто време Београђани су хтели и да уплаше вечитог ривала пред финале Купа, 25. маја. Све је функционисало у редовима новог шампиона: играло се брзо, атрактивно, проналазила су се једноставна решења. Металац је хтео да се надиграва али просто није могао. Страхиња Савић је у три наврата добро интервенисао и спречио црвено-беле да већ у 20. минуту оборе рекорд црно-белих. У томе су успели у 34. минуту, преко Бена, и генерација ових играча Црвене звезде ће и по томе златним словима бити уписана у историју клуба па и нашег фудбала.

Силовито су Београђани наставили и у другом полувремену желећи да што убедљивије заврше првентсво. Диктирали су темпо и у 49. минуту повели са 4:0. Стрелац је био Канга, после продора и паса Катаија. Пети гол могао је постићи Милуновић али је Савић интервенисао. Повукли су потом ручну изабраници Дејана Станковића, вероватно већ главама у финалу Купа. То је искористио Металац, који је преко Максимовића смањио на 4:1. У 77. минуту једанаестерац за Црвену звезду после фаула Млађовића над Срнићем у свом казненом простору. Прецизан са беле тачке био је Павков.

Црвена звезда је убедљиво славила а по завршетку утакмице уследила је додела шампионског пехара и велико славље црвено-белих.

И. Лазаревић   

Црвена звездаМеталац 5:1 (3:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, без гледалаца. Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Гајић у 2, Бен у 5. и 34, Канга у 49. и Павков (из пенала) у 77. За Црвену звезду, а Максимовић у 69. Минуту за Металац. Жути картони: Родић, Саного, Срнић (Црвена звезда), а Грбовић, Млађовић, Луковић (Металац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6 (Поповић), Гајић 7, Милуновић 6, Панков 6, Родић 6,5, Петровић 6,5 (Канга 7), Николић 6,5 (Саного 6), Бен 8,5, Иванић 7,5, Катаи 8 (Срнић 6,5), Фалћинели 6,5 (Павков 7).

МЕТАЛАЦ: Савић 6, Рогач 6, Васиљевић 6, Млађовић 6, Влалукин 6, Максимовић 7 (Павловић), Зоћевић 6 (Милићевић 6), Крајишник 6, Кокир 6 (Пецељ 6), Грбовић 6 (Луковић), Мбунгу 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести