Звезда убедљива у Лучанима

Фудбалери Црвене звезде у Лучанима су наставили са победама у првенству и суверено засели на чело табеле.
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Изабраници Дејана Станковића стрпљиво су чекали своју шансу и када се Младост отворила нанели јој тежак пораз. На тај начин Београђани су направили и праву увертиру пред утакмицу плеј-офа Лиге Европе, против Арарата.

Како смо већ и навикли црвено-бели су од старта преузели иницијативу и притискали Лучанце. Нападало се углавном преко бокова, где су били активни Гаврић и Гајић. Великих прилика није било, углавном се шутирало са дистанце. Прву велику шансу имао је Гајић, али је нишанио поред гола. Како је време протицало и Младост је била опаснија, добро истрчававши контре из снажне дефанзиве. Али, чврст блок је попустио у 37. минуту, када је Гаврић искористио добар пас Николића и довео црвено беле у вођство.

У игру је у наставку ушао Одита па је јасно било да се Младост није мирила са поразом. Ипак, прву шансу имала је Звезда, када је Катаи шутирао са дистанце, замало поред гола. Домаћи су покушавали да нападну Београђане, али све је то било јалово. На другој страни црвено-бели су вешто користили отворени простор па су тако врло брзо повели са 2:0, пошто је Катаи одлично одреаговао на одбијену лопту Зечевића после шута Фалћинелија. Мало потом и Италијан се уписао у стрелце и тада је све било готово. Сјајно је шутирао главом на центаршут Канге и повисио на 3:0. Разиграла се Црвена звезда и Лучанцима је претила катастрофа. То се и остварило када је Крајишник постигао аутогол, после центриране лопте Канге из слободног ударца.

Није више било узбуђења и остало је 0:4.

И. Лазаревић    

Младост (Л) – Црвена звезда 0:4 (0:1)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, без гледалаца. Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Гаврић у 37, Катаи у 55, Фалћинели у 57. и Крајишник (аутогол) у 70. минуту.

МЛАДОСТ: Зечевић 6, П. Јовановић 6, Шатара 6, Мићевић 6 (Милошевић 6), Цветковић 6 (Петровић), Јешић 6 (Баха 6), Крајишник 6, Радивојевић 6, Бабић 6 (Одита 6), Л. Јовановић 6, Бојовић 6 (Кос).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 6,5, Панков 6,5 (Ераковић), Дегенек 6, Родић 6,5 (Гобељић), Петровић 6 (Канга 7), Николић 6,5, Катаи 7 (Бен), Иванић 6,5, Гаврић 7, Фалћинели 7 (Павков).

Станковић задовољан победом у Лучанима

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић био је изузетно задовољан после победе у Лучанима (4:0) и поручио да је екипа спремна да у Јерменији избори пласман у групну фазу Лиге Европе.

"Добро смо спремили меч. Честитао бих играчима, јер није лако бити у ритму где се стално играју утакмице, а с друге стране мора да се мисли о опоравку, играчима који излазе из повреде, о минутажи... Заиста смо били интелигентни и борбени, те успели да однесемо бодове са традиционално неугодног гостовања у Лучанима. Добро смо деловали на терену и били сигурни током деведесет минута", рекао је Станковић за клупски сајт.

Он је додао да екипа са много оптимизма иде у Јереван на меч са Араратом.

"Данашњи меч је одлична мотивација за дуел у Јеревану. Ово нам доноси мир. Фаворити смо у Јерменији, очекујем добру утакмицу, а циљ је јасан - победа и Лига Европе", закључио је Станковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести