Звезда вечерас (21) у ЛЕ: Победа за корак ближе нокаут фази

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде вечерас (21, РТС 1), у оквиру четвртог кола Групе Х Лиге Европе у Будимпешти, гостују екипи Ференцвароша.
z
Фото: Momenat iz susreta odigranog u Beogradu/FK Crvena zvezda

Први сусрет, одигран пре недељу дана, завршен је убедљивом победом нашег тима (4:1), што буди оптимизам да би црвено-бели могли да славе и у главном граду Мађарске. Међутим, очекује др потпуно другачији дуел, јер противник, који није нимало наиван, свакако је паметнији за једно, додуше неповољно искуство и сигурно ће у утакмици ући другачије.

У Ференцварошу су решени да докажу да им је меч у Београду био само слаб дан. С друге стране, наш шампион жели да покаже како је београдски сусрет представљао реални однос снага две екипе.

- Утакмицу у Београду одиграли смо маестрално, онако како треба увек да играмо. Увод у тај дуел била је наша убедљива победа против Младости, а потом смо сигурно славили и против Спартака. Дакле, у одличном смо моменту и морамо тако и да наставимо. Оно што је и најважније је то да заржимо фокус током свих 90 минута и верујем да у том слујчају резултат неће изостати. Новом победом бисмо се приближили нокаут фази, а радује ме то што ћемо бити јачи за јако битне играче за нас, какви су Милуновић и Букари - поручио је тренер Црвене звезде Милош Милојевић.

Победничке амбиције мађарског састава најављују и речи десног бека Ендреа Ботке, који је истакао да његов тим у Београду није био на свом нивоу.


Звезда рачуна на 23 играча

На пут у Будимпшету тренер Београђана Милош Милојевић повео је 23 фудбалера, на које рачуна за вечерашњи сусрет. То су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Марко Гобељић, Никола Станковић, Страхиња Ераковић, Александар Драговић, Немања Милуновић, Радован Панков, Стефан Лековић, Милан Родић, Секу Саного, Гелор Канга, Славољуб Срнић, Кингс Кангва, Мирко Иванић, Осман Букари, Ел Фарду Бен, Ибрахим Мустафа, Александар Катаи, Стефан Митровић, Немања Мотика, Александар Пешић и Јован Мијатовић.


- Многе ствари су се поклопиле пред тај сусрет. Ту, пре свега, мислим на репрезентативну паузу, која је нам је стигла у невреме и због које смо изгубили и од Кечкемета и од Црвене звезде. Сада смо се сабрали, у првенству смо победили Дебрецин и овог пута бићемо онај прави Ференцварош. Свака част Београђанима за приказано у првом дуелу, али нису бољи тим од нас, што ћемо, уз максимално залагање, и показати на нашем стадиону - рекао је Ботка.

Дефанзивац мађарске екипе присилно је у првом мечу играо као леви бек.

- Није то мени страно, али чињеница је да се боље сналазим десном ногом. Вероватно су то простудирали и у Црвеној звезди и своје нападе добрим делом усмерили преко мене. Овог пута бићу на својој позицији и неће бити проблема.

За крај, Ботка се осврнуо и на црно-беле.

- Осокољени убедљивом победом у првом дуелу, сигурно је да ће и овога пута кренути храбро. Али, ми морамо у старту да их сасечемо, да се наметнемо на терену и унесемо нервозу у њихове редове. Уколико у томе успемо, сигуран сам да ћемо славити - закључио је Ботка.

И. Лазаревић

Распоред утакмица:

А група

Бодо/Глимт – Арсенал (18.45)

ПСВ Ајндховен -Цирих(21)

Б група

АЕК (Л) - Фенербахче (18.45)

Динамо (К) - Рен (18.45)

Ц група

Бетис - Рома  (18.45)

Лудогорец – Хелсинки (21)

Д група

Сент Жилоаз – Брага (18.45)

Унион (Б) - Малме(21)

Е група

Социједад  - Шериф(21)

Манчестер јунајтед - Омонија  (21)

Ф група

Фенербахче – Митјиланд (18.45)

Лацио - Штурм (21)

Г група

Нант - Фрајбург (18.45)

Карабаг - Олимпијакос (18.45)

Х група

Ференцварош - Црвена звезда (21)

Трабзон – Монако (21)

1.Монако           3              2              0              1              4:2          6

2. Ференцварош  3              2              0              1              5:6          6

3. Ц. звезда        3              1              0              2              5:4          3

4. Трабзон          3              1              0              2              5:7          3

У следећем колу (27. октобра) састају се:  Црвена звезда – Трабзон, Ференцварош – Монако.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести