Звездин бек Марко Гобељић блистао у дербију с Војводином

Црвена звезда је сигурном игром у дербију савладала Војводину(2:0), а један од најбољих на терену био је Марко Гобељић, стрелац фантастичног поготка који је дефинитивно решио све дилеме око победника дербија.
Marko Gobeljic/FK Crvena zvezda
Фото: Марко Гобељић/ФК Црвена звезда

Сјајни десни бек пружио је још једну одличну партију и показао да је један од најважнијих шрафова црвено-белих.

- Иако нисмо у првих 10 минута ушли добро у утакмицу, врло брзо смо дошли до наше игре и првог гола. Екипа Војводине има потенцијал и карактер, показали су Новосађани да су с правом у врху табеле. Направили су нам у последњих 10 минута пар прилика пред нашим голом што не сме да нам се понаваља. Очекује нас утакмица са Инђијом где морамо показати још бољу игру, јер играмо против екипе која се бори за опстанак. Но, ми смо Звезда и морамо да побеђујемо да бисмо дошли до постављеног циља – рекао је Гобељић .

Одлични  бек не крије одушевљен због веома лепог гола.

- Сваки гол у Црвеној звезди ми много значи, а посебно када су овако ефектни. Надам се да ће их бити још више. Можда је ово један од најлепших у мојом каријери у црвено-белом дресу, ту је и гол у Крушевцу из прошле сезоне који је такође би веома леп. Прославио сам погодак са Радоњићем. Видео сам да је ту испред севера, па сам му рекао да ћу доћи до њега ако постигнем гол.

Гобељић је дошао до коте од 98 одиграних утакмица у црвено-белом дресу, а могао би врло брзо да уђе и у клуб 100.

- Сјајан податак. Скоро три године сам у клубу, осећам се предивно и сваким даном сам све срећнији. Надам се да нећу стати на том броју и да ћу још дуго бити Звездин војник. Међутим, битан ми је и учинак целог тима, јер смо ми пре свега једна велика породица. Морамо бити максимално фокусирани иако имамо сада мало већу бодовну предност у односу на партиоце, тежимо да у свакој утакмици будемо још ефикаснији . Верујем да ћемо се на крају сезоне са нашим навијачима радовати дуплој круни – поручио је Гобељић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести