Звездин тандем Боаћи-Пешић за увертиру против Бате Борисова

Голеадом против Рада, ухватили су фудбалери Црвене звезде залет пред велики европски испит у који имају у четвртак, у Белорусији.
Ricmond Boaci i Aleksandar pesic.
Фото: Ричмонд Боаћи (14) и Александар Пешић (45) тамндем голгетера Црвене звезде, фото: crvenazvezdafk.com

Дуел са екипом Бате Борисов који може да буде и одлучујући у борби да црвено-бели наставе такмичење у Лиги Европе и током пролећа. Тандем нападача Београђана Ричмонд Боаћи - Алчександар Пешић демонстрирао је врхунску форму. Репрезентативац Гане чак четири пута је затресао мрежу, а два пута се у листу стрелаца уписао и надахнути Нишлија.

„Захваљујем се Богу што нам је дао снаге да остваримо овакву победу и освојимо нова три бода, што је најважније за мене у овом тренутку. Фантастичан  је осећај постићи четири поготка на једној утакмици и све их посвећујем Богу. Желео сам да дам бар још један. Што више постижемн голове, то их више и желим, гладан сам успеха“, у свом стилу је истакао религиозни Боаћи.

Пешић је поготке посветио мајци.

„Родић ме је одлично пронашао оба пута када сам затресао мрежу и сјајно смо функционисали. Ови голови су ми посебно драги јер бих их посветио својој мајци, као поклон за рођендан. Стигао сам до лепе цифре од 16 погодака у свим такмичењима и 10 асистенција. Кошаркашким речником, забележио сам „дабл-дабл“ учинак. Надам се да ће их бити још, за сада сам изузетно задовољан“, напоменуо је Пешић.

Од старта сезоне Боаћи је у свим такмичењима постигао 18 голова (десет у првенству), док је Пешић са 12 погодака први стрелац лиге.

„Пешић ми је одлично асистирао код гола, он је сјајан играч и много ми је драго што је постигао два гола. Не такмичимо се ко ће да постигне више голова, не оптерећујемо се бројкама. Након сваког меча се захвалим својим саиграчима, сви смо заједно заслужни за сваку победу. Код нас у свлачионици владају јединство и љубав, то ствара тимски дух. У екипи у којој нема љубави никада не можете да нађете фантастичног играча“, објаснио је Боаћи.

Тандем Боаћи-Пешић не добија често шансу да игра заједно, посебно не у Европи.

„Заиста се одлично слажемо, у сваком тренутку нам је битно само да екипа побеђује и срећни смо ко год да постигне гол. Да се међусобно такмичимо, ја му не бих асистирао код гола, нити бих му у још неколико ситуација додао лопту када је био у прилици да затресе мрежу. Између нас заиста нема конкуренције, битно нам је само да екипа побеђује. Такво је генерално моје размишљање у фудбалу, боље је да додам лопту играчу који је сам пред голом, него да ја покушам у тренутку када имам голмана испред себе. Сваком бих у тој ситуацији додао лопту“, додао је Пешић.

Залет за важан мегдан у Белорусији је ухваћен.

„Тренер је прави борац и победник, верује у нас у сваком тренутку и учи нас да свакој утакмици приступамо на исти начин. Зато не мислим да нас очекује одлучујућа утакмица у Белорусији, за нашу екипу сваки сусрет је пођеднако важан. Морамо да будемо фокусирани и одлучни, да дамо све од себе и да слушамо шта тренер тражи од нас. Онда нам је успех загарантован“, закључио је Ричмонд Боаћи.

А, да ли ће голгетери у тандему напасти и Бате Борисов, питање је за тренера Црвене звезде. На потезу је, дакле, тренер Милојевић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести