Игре у Паризу иду по плану, без обзира на судбину ОИ у Токију

ПАРИЗ: Олимпијске игре у Паризу 2024. године одржаће се према распореду без обзира на судбину овогодишњих летњих игара у Токију, објавио је данас Француски организациони одбор.
pariz
Фото: pixabay.com

Прошле седмице Јапан и Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштили су да ће се Олимпијске игре одржати ове године, демантујући писање британских медија да је јапанска влада закључила да ће Игре морати да буду отказане.

"Од почетка ове кризе свет спорта се прилагођавао. Наравно, организатори Олимпијских игара у Токију ће организовати Игре само ако то услови буду дозволи. Радили су на различитим решењима како би се прилагодили овом санитарном контексту, са или без вентилатора, постављањем тестова и саставом ''балона''. Све је замишљено како би се ове Игре могле одржати уз врло висок ниво здравствене сигурност", рекао је шеф ОИ Париз Тони Естонге за француски дневник "Ле Монде", преноси Хина.

Док је Јапан почетком овог месеца прогласио ванредно стање након рекордног броја случајева заразе корона вирусом Британац Метју Пинсент, освајач четири златне олимпијске медаље у веслању, затражио је да се Игре у Токију, већ одложене за годину дана, одрже 2024. године.

Естонге истиче да Олимпијске игре у Паризу неће бити премештене.

"Ако се ослањам на разговоре са МОК-ом, немам утисак да ће доћи до новог одлагања. Последњих годину дана одлагање није утицало на нас. Наше Игре ће добро проћи 2024. године, што год да се догоди у Токију. Надам се, као и многи, да ће се ове игре одржати јер ће створити снажну динамику - посебно церемонијом примопредаје, али Париз 2024. није повезан са судбином Токија", закључио је Естонге.

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести