Јочић, Гојков и Савановић потписали за Младост ГАТ

Иако су фудбалери, чланови прволигашких српских тимова, још увек на зимском одмору, управе клубова налазе се у великом послу. Намера челних људи је да освеже редове тимова које предводе, а међу веома активним на овом послу су у екипи Младости ГАТ, председник Мирослав Кресовић и спортски директор Денис Малешевић.
1
Фото: Фото: ФК Младост

Новосађани ће покушати да на пролеће одбране тренутно другу позицију на табели, управо ону која могла да их одведе до неслућених висина, прецизније до Суперлиге Србије.

Први придошлица био је млади голман Алекса Милојевић (21), који је међу „гатовце“ стигао из редова ОФК Бачке из Бачке Паланке, а који ће на тој позицији да замени у међувремену отишлог Николу Мирковића, с којим је уговор спотазумно раскинут.

Јуче предвече с Новог насеља стигле су информације о новоангажованим играчима, тачније о доласку тројице проверених фудбалера. Једногодишње уговоре с амбициозним тимом из Срспке Атине потписали су искусни везни играч Бранимир Јочић (27), односно левокрилни нападач Милош Савановић (25), а играч Младости ГАТ, с обавезом на годину и по дана, постао је и офанзивни везни Дамјан Гојков (24).

Јочић је дужи низ сезона носио дрес суботичког Спартака ЖК, а током последњих шест месеци био је члан црногорске екипе Рудар из Пљеваља. Овај рођени Сомборац међу „плавим голубовима“ провео је девет година, с тим да је два пута одлазио на позајмице – у Сенту и Палић. Његово велико суперлигашко искуство, без сумње, биће од велике користи за екипу тренера Љубомира Ристовског, а дефанзивни део везног реда, поред Данила Секулића и Милоша Ожеговића, добиће провереног и веома квалитетног фудбалера.

Рођени Зрењанинац Милош Савановић јесенас је био најбољи стрелац Српске лиге, група Војводина, наступајући за за екипу Бечеја. У прошлој сезони већ је играо у Првој лиги, тада као члан Железничара из Панчева, а у наставку прволигашке сезоне, уз првог стрелца Милана Видакова и Николу Поповића, офанзивни део екипе, како се очекује и верује, добиће још једног, за противничке одбане, изузетно неугодног и опасног голгетера.

Коначно, Дамјан Гојков стигао је из редова ОФК Жаркова. Рођен је у Врбасу, али је играчку каријеру почео да гради у ОФК Београду, а пут га је даље водио у Црвену звезду, Бежанију, Војводину, Спартак, Колубару и, на крају, ОФК Жарково. Реч је о бочном нападачу који је изузетно брз и непредвидив с лоптом, па се и од њега очекује да допринесе успесима новосадског тима на путу покушаја уласка у елиту српског фудбала.

Посао за људе који воде прелазни рок у Младости ГАТ овим није завршен, јер, како сазнајемо, у току су разговори с још неким афимисаним играчима, али у клубу су заузели став да ће јавност да обавесте о њиховим евентуалним доласцима тек онда када договори буду приведени крају, односно када потпишу уговоре с тимом из Новог Сада.

Припреме за пролећни део сезоне, Младост ГАТ почеће 13. фебруара. А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести