Каменован аутобус са фудбалерима Србије у Тирани

Аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије каменован је вечерас у Тирани, потврдио је Танјугу потпредседник националног савеза (ФСС) Саво Милошевић.

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, место одигравања квалификационе утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.

На аутобусу са фудбалерима Србије разбијено је стакло, сви играчи били су шокирани хулиганским испадом албанских навијача, а према Милошевићевим речима нико није повређен.Током вожње од аеродрома до хотела експедиција српског државног тима праћена је скоро невиђеним обезбеђењем, а потом је уследила скоро надреална слика када је аутобус стигао у језгро престонице Албаније.

Грађани Тиране стајали су на улицама као у неком шпалиру из давно прошлих времена.Неки су махали фудбалерима, већина је звиждала, а појединци непристојно гестикулирали показујићи средњи прст и бацали разне предмете на аутобус.Других озбиљнијих инцидената није било, репрезентативци Србије у пратњи полиције безбедно су стигли у хотел.Утакмица између Албаније и Србије игра се сутра у Елбасану од 20.45 сати.
 

Караџић: Утакмица би могла да буде доведена у питање

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић изјавио је вечерас у Тирани, након што је каменован аутобус са српским репрезентативцима, да би могло да буде доведено у питање одигравање утакмице.Карадžић је у изјави за РТС рекао да је српску делегацију звао премијер Србије Александар Вучић и да су у контакту са министром спорта Вањом Удовичићем.

Он је рекао да је на лице места стигао и директор полиције Албаније, који је казао да гарантује да виšе неће бити сличних инцидената.Према Караџићевим речима, више каменица погодило је аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, највише у нивоу првих неколико седишта где су седели играчио, а нико није повређен.

Председник ФС С је додао да су сви чланови српске делегације и репрезентације у шоку.Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела у Тирани, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, град удаљен 50 километара, у коме ће бити одиграна квалификациона утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.
 

Бошковић: Каменицама погођена стакла уз возача

Портпарол Фудбалског савеза Србије Александар Бошковић изјавио је да су, током вечерашњег напада у Тирани на аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, каменицама погођена два стакла иза возача, која срећом нису пала.

"На путу од аеродрома до хотела аутобус је нападнут. После половине пута када смо ушли у градско језеро, два стакла иза возача погођена су са  неколико каменица. Једна је била велика, али није дошло до падања стакла, које је могло на најмањи додир да се сруши", рекао је Бошковић  Танјугу,  истичући да нико није повређен.

"Захваљујући нашој полицији успостављен је мир и безбедно смо дошли до хотела. Веома непријатно смо изненађени овим што се десило", казао је портпарол ФС С.
 

Удовичић осудио напад на фудбалере Србије у Тирани

Министар омладине и спорта Вања Удовичић најоштрије је осудио вечераšњи напад на фудбалере репрезентације Србије у Тирани.„Најоштрије осуђујем вандализам и хулиганство албанских навијача у Тирани. Срећом, није било последица, али ово је огроман пропуст и ја очекујем од албанских власти да на највишем нивоу и по хитном поступку предузму све мере како би обезбедили несметано и безбедно одигравање утакмице“, истакао је Удовичић у саопштењу.

Аутобус са фудбалерима Србије каменован је у Тирани на путу од аеродрома до хотела, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, место одигравања квалификационе утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.На аутобусу је разбијено је стакло, сви играчи били су шокирани хулиганским испадом албанских навијача, а у инциденту није било повређених.
У пратњи полиције репрезентативци Србије безбедно су стигли у хотел.
Утакмица између Албаније и Србије игра се сутра у Елбасану од 20.45 сати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести