Коларов нови капитен, Крстајић: Немам проблем с Ивановићем

СТАРА ПАЗОВА: Фудбалер Роме Александар Коларов биће нови капитен репрезентације Србије уместо Бранислава Ивановића, одлука је селектора Младена Крстајића.
1
Фото: Tanjug

Ивановић је пет година био капитен, а сада је његову улогу преузео Коларов, док ће Немања Матић бити заменик.

"Захваљујем се селектору на поверењу да будем капитен, дуго сам играо са Банетом, и посебна ми је част да сам га наследио. Ту стављам тачку јер много волимо да полемишемо, а нема никаквих проблема у екипи", рекао је Коларов на коференцији за медије у Старој Пазови.

Коларов ће саиграче из репрезентације предводити већ на пријатељској утакмици у петак против Марока у Торину, као и четири дана касније против Нигерије у Лондону.

Фото: Aleksandar Kolarov, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Не познајем превише екипу Марока, док сам мало више упознат са репрезентацијом Нигерије. Капитенска трака неће донети много новина у односу према државном тиму", рекао је Коларов.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да не постоји проблем са Браниславом Ивановићем и поручио да сви играчи крећу од нуле на почетку припрема за Светско првенство у Русији.

Крстајић је одлучуо да вишсегодишњем капитену Ивановићу "скине" траку и главну улогу додели Александру Коларову, а у његовог заменика промовише Немању Матића.

"Нема никаквих несугласица и проблема са Ивановићем који је део тима. Причали смо отворено о свему и то је наша интерна ствар. Дешавају се такве ситуације, то је нормално", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Фото: Mladen Krstajić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

На питање да ли ће Ивановић бити у саставу за Светско првенство, Крстајић је одговорио.

"Сви играчи почињу од нуле и ником није гарантовано да ће играти", загонетан је селектор.


Сергеј повређен, позив добио Максимовић

Фудбалер Валенсије Немања Максимовић добио је накнадни позив у репрезентацију Србије уместо повређеног везисте Лација Сергеја Милинковић-Савића за предстојеће пријатељске утакмице против Марока и Нигерије.

Фото: Немања Максимовић, фото: ФСС

Милинковић-Савић је дошао на данашње окупљање "орлова", али неће бити спреман да заигра у првим тестовима за Мундијал у Русији.

Зато је селектор "орлова" Младен Крстајић одлучио да реагује и позове првотимца Валенсије и члана златне генерације која је постала омладински првак света на шампионату на Новом Зеланду.

Србија против Марока игра у петак у Торину, а четири дана касније против Нигерије у Лондону. 


Истакао је важност пријатељских дуела са Мароком и Нигеријом као припрема за Мундијал.

"Свака утакмица је битна без обзира да ли је такмичарска или пријатељска. Добар резултат ће донети мир који долази, јер живимо у земљи која је гладна успеха", изјавио је Крстајић.

Фото: Kolarov, Krstajić, Matić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Додаје и да неће мењати систем игре у односу на азијску турнеју прошлог децембра када је побеђена Кина (2:0) и остварен реми са Јужном Корејом (1:1).

Крстајић истиче да проблеме са повредом осим Сергеја Милинковић-Савића имају и Лука Миливојевић и од раније ровити Вујадин Савић, а да ће се Милош Вељковић прикљичити екипи у среду, док постоји шанса да се младом репрезентативацу Луки Јовићу обезбеди виза за други меч против Нигерије у Лондону. 

Заменик капитена Немања Матић изјавио је да је свако окупљање у репрезентацији за њега мотив више на који не може да утиче елиминација из Лиге шампиона са клубом. 

Фото: Nemanja Matić, foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Испадање из Лиге шампиона не утиче на моје расположење. Репрезентација је за мене увек мотив више на сваком новом окупљању. Мароко не познајемо, али уз помоћ стручног штабу покушаћемо да се што боље припремимо", рекао је Матић. 

Матић се осврнуо и на групу у којој се Србија налази на Мундијалу у Русији. 

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Група је много јака, Бразил не би требало коментарисати, а са остала два противника имамо чему да се надамо уколико се добро припремимо. Група је јака, а за сада је сав фокус на Костарики",рекао је Матић.

Србија против Марока игра у петак у Торину, а четири дана касније против Нигерије у Лондону.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести