АБА лига: Будућност кроз драму до 2:2 против Звезде

ПОДГОРИЦА: Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Будућности у Подгорици 81:80 у четвртој утакмици финалне серије плеј-офа АБА лиге.
n
Фото: FoNet

Подгоричани су изједначили на 2:2, па ће одлука о шампиону и учеснику Евролиге бити донета у петак, у мајсторици, у Београду.

Звезда је имала више пута током меча двоцифрену предност, Будућност је у финишу успела да се врати, уз неколико спорних судијских одлука, али црвено-бели су ипак имали последњи напад и шут за победу - прво је промашио Џордан Лојд, а потом и Дејан Давидовац.

Лојд је био најефикаснији код Звезде са 23 поена, док је код Будућности Џастин Кобс убацио 21 поен.

Пети меч, за титулу и пласман у Евролигу, игра се у петак у Београду.

Милојевић: У мајсторици нека победи бољи

Показали смо да се не предајемо, успели смо да изједначимо на 2:2 и сада идемо у Београд, на мајсторицу, да дамо све од себе. Само то очекујем од момака, нека победи бољи, рекао је тренер кошаркаша Будућности Дејан Милојевић после победе против Црвене звезде 81:80 у четвртом мечу финалне серије плеј-офа АБА лиге

"Све су утакмице биле интересантне, лепе за гледање, али није лако остати прибран на клупи. Опет смо показали да се не предајемо, у све четири утакмице смо стизали заостатак. У овом мечу пореметио нас је излазак Рида, али је Николић одрадио велики посао. Било је притиска, колико год се трудио да растеретим момке, то је разлог великог броја промашених бацања и тројки. Имамо пету утакмицу, нека победи бољи", рекао је Милојевић, а преносе подгоричке ''''Вијести''''.

Радоњић: Неизвесно, остаје да се спремимо за Београд

Још један интересантан и квалитетан меч. Контролисали смо што смо желели од почетка, али је и Будућност користила квалитет који има. Ушло се у неизвесну завршницу, Будућност је била у добром моменту, а ми имали два шута за побједу, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после пораза од Будућности 81:80 у четвртом мечу финалне серије плеј-офа АБА лиге.

"Ништа, остаје да се спремимо за пети меч и да опет одбранимо домаћи терен. Нема посебног притиска, увек је притисак", рекао је Радоњић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести