Аба лига: Десетковани Борац изгубио у Чачку од Цибоне

ЧАЧАК: Кошаркаши Борца изгубили су данас на домаћем терену од екипе Цибоне 84:83 (21:27, 17:16, 23:15, 23:25) у оквиру 18. кола АБА лиге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Најефикаснији у победничкој екипи су Борна Капуста са 22 поена и 12 асистенција, док је Александар Аранитовић додао 14 поенаУ екипи Борца истакли су се Хантер Хејл са 29 поена и девет скокова и Дианте Болдвин са 24 поена и седам асистенција.

Тим из Чачка је тренутно на 11. месту на табели АБА лиге са 4 обеде и 14 пораза, док је хрватски тим на 10. месту са седам победа и 11 пораза.

У наредном колу регионалне лиге Борац из Чачка гостује Партизану, док ће Цибона дочекати кошаркаше Сплита.

Мијатовић: Све што се дешавало пре меча је велика срамота

Тренер кошаркаша Борца Дејан Мијатовић изјавио је након утакмице са Цибоном, да Борац и Чачак нису заслужили третман који добијају од АБА лиге.

Хвала навијачима, хвала играчима на свему што су урадили против Цибоне. Међутим, морам да нагласим да је све што се дешавало пре меча велика срамота, Борац и Чачак то нису заслужили, изјавио је Мијатовић.

Клуб из Чачка је крајем прошле недеље затражио одлагање утакмице због здравствених проблема у свом саставу. АБА лиге није доставила одобрење због чега је председник Борца Предраг Пантовић јуче одржао ванредну конференцију за медије.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести