АБА лига: Јарамаз јунак у последњој секунди (видео)

Кошаркаши Партизана славили су у дербију АБА регионалне лиге против Цедевита Олимпије и то у драматичној завршници у којој је плејмејкер црно–белих Огњен Јарамаз у последњој десетинки погодио тројку за тријумф.
Партизан НИС/Огњен Јарамаз одлучио победника
Фото: Партизан НИС/Огњен Јарамаз одлучио победника

Лепо су утакмицу отворили црно-бели, а доста поена су постигли са линије за слободна бацања. Убрзо је узвратила  Цедевита. Блажић је погодио две тројке за редом, након чега је уследила серија гостујућег тима, што је натерало Тринкијерија да реагује тајм-аутом. Након тога уследила је серија Партизана, а прва четвртина је завршена кошем предности за Цедевиту. Лепо је гостујући тим отворио другу деоницу направивши разлику од седам поена. Није се дуго чекало на одговор црно-белих. Након добре одбране, домаћини долазе до предности преко тројке Огњена Јарамаза (35:34). Узбудљиво је било до краја првог полувремена. Обе екипе су постизале кошеве, а након серије од 10 поена, Партизан је на паузу отишао са осам разлике предности. 

Тројкашки старт обележио је почетак другог полувремена, Симоновић и Мурић су погађали за Цедевиту, а Волден за Партизан. Црно-бели међутим долазе до прве двоцифрене предности преко Пејџа, који је погодио за три поена. Расположени су за шут били играчи Партизана. Пејџ је у следећем нападу поново погодио тројку, а након њега је то урадио и Томас.

Вратила се Цедевита у последњој четвртини. Сјајном игром Боутрајта, гостујући тим је смањио предност на минус три, а већ у следећем нападу Блажић погађа тројку за изједначење. Права драма виђена је у финишу. У последњем минуту Боутрајт полаже за прву предност Цедевите у другом полувремену – 95:93, али је у последњој десетинки утакмице Јарамаз погодио тројку и донео победу свом тиму у овој драматичној утакмици. 

С. Рудакијевић

Партизан – Цедевита Олимпија 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26)

БЕОГРАД: Штарк Арена, гледалаца: 8.670, судије: Белошевић (Србија), Николић (Србија), Хаџић (Хрватска)

ПАРТИЗАН: Волден 10, Загорац 14 (6 ск), Пејy 11, Гордић 9 (6 ас), Јарамаз 16 (6 ас), Величковић, Бирчевић 3, Рединг 4, Јанковић 10, Томас 12, Трифуновић, Мозли 7.

ЦЕДЕВИТА: Крушлин 11, Боутрајт 10, Хопкинс 13 (8 ск), Мурић 11, Мулалић, Милер-Мекинтајер 11, Блажић 22 (11 ск), Стипановић 7, Загорац, Симоновић 3, Цирбес 7.

Резултати:

Цибона – Задар         89:60

Крка – Будућност      73:72

Партизан – Цедевита 96:95

Морнар – Приморска 99:84

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести