АБА ЛИГА: Кошаркаши Партизана победили Будућност

Кошаркаши Партизана победили су Будућност резултатом 96:83 у мечу 12. кола АБА лиге.
s
Фото: ABA/Dragana Stjepanović

Будућност је боље отворила меч, водила је са 22:12 средином прве деонице, коју је добила са 28:21. Током другог квартала, Партизан је подигао степен агресивности у одбрани, стигли су лаки поени из транзиције, као и из отворених позиција, изабраници Жељка Обрадовића су неутрасили предност Подгоричана, а на одмор су отишли са вишком од девет поена – 50:41. Бруно Кабокло је постигао 11, Џејмс Нанели и Пи Џеј Доужер по 10, Зек Ледеј шест поена. Код Будућности, Брендон Пол је постигао 11, Јоги Ферел седам, Марвин Џонс шест поена. У трећем кварталу, Партизан је у режији Пи Џеј Доужера стигао до плус 12. Будућност се борила, настојала да стигне до егала, али је Партизан изгледао чвршће, налазио је боља решења у нападу, па је уочи последњег квартала водио са 78:64. У том моменту деловало је да су све дилеме око победника решене. Међутим, с обзиром на све преокрете које смо могли да видимо и пропратимо током сезоне, чекао се последњи квартал како би се добио коначан епилог дербија, који је већ до тог момента оправдао очекивања. Будућност је дала све од себе, али је Партизан до краја меча контролисао дешавања на паркету, заслужено је стигао до драгоценог тријумфа.


Пре почетка утакмице Партизан - Будућност одата почаст Харису Бркићу

Пре почетка утакмице Партизан - Будућност у Арени је одата почаст Харису Бркићу, кошаркашу оба клуба, који је преминуо 15. децембра 2000. године. Навијачи Партизана су великим аплаузом показали да нису заборавили Бркића ни 23 године касније. Бркић је у моменту кад је изгубио живот имао само 26 година.

Одиграо је укупно 294 званичне утакмице и постигао је 3.740 поена за Партизан. Са црно-белима освојио је три титуле првака државе и три национална Купа. У сезони 1997/98, са Партизаном је наступао на фајнал фору Евролиге у Барселони. У сезони 1999/2000 играо је у подгоричкој Будућности, са којом је освојио титулу првака Југославије.


Најефикаснији у редовима Партизана био је Бруно Кабокло са 21 поеном, Пи Џеј Доужер је дао 17, а двоцифрени су били и Зек Ледеј са 12 и Џејмс Нанели и Тристан Вукчевић са по 10. Код Будућности се истакао Јоги Ферел са 17 поена, Брендон Пол је дао 16, а Марвин Џонс и Јоан Макунду по 12.

Партизан сад има скор 9-3, а Будућност 8-4. У наредном колу Партизан гостује Задру, а Будућност ће угостити градског ривала Студентски центар.

Резултати

Цедевита Олимпија - Крка 91:79

Игокеа - Цибона 87:91

Борац - Морнар 79:71

Партизан - Будућност 96:83

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести