Аба лига: Лазић и Цирбес памте 2015, да будемо прави...

БЕОГРАД: Капитен Црвене звезде Бранко Лазић и кошаркаш Мајк Цирбес, пред полуфиналне дуеле са Партизаном у плеј-офу АБА лиге, присетили су се исте серије са вечитим ривалом 2015. године и поручили да се надају да ће исход бити исти.
branko lazic/d. zarkovic
Фото: branko lazic/d. zarkovic

Црвено-бели су, у тада серији на три победе славили 3:1 и касније преко Цедевите постали шампиони на Јадрану, а Лазић и Цирбес су дали велики печат у тој сезони.

"Тада је била веома битна утакмица за Црвену звезду. Недавно смо вратили клуб на евролигашку мапу и било је веома битно да задржимо тај статус. Судбина се поиграла да о томе одлучујемо баш против Партизана. Притисак је био велики, али из моје перспективе кључно је било наше јединство, али наравно и квалитет који смо имали", рекао је Лазић за клупски сајт.

Рекодер по броју наступа за Звезду истиче и да је сада рецепт идентичан - да екипа функционише као један.

"Вратиће нам се то на најбољи начин. Били смо спремни на све што нас је очекивало, а сада када смо у сличној ситуацији, користимо то искуство и спремамо се да поново будемо они прави у најважнијим утакмицама", каже он.

Немачки центар Цирбес као преломни тренутак извојио је трећи меч и подршку навијача уочи истог.

"Победили смо прву утакмицу, а изгубили другу. Тада су навијачи потпуно неочекивано дошли на наш тренинг и то је било веома емотивно. Знали смо веома добро да морамо да победимо ако желимо да играмо Евролигу, а онда су дошли навијачи и осетили смо велику блискост са њима. Дали су нам додатну енергију која нам је касније много помогла да дођемо и до трофеја", рекао је Цирбес.

Цирбес додаје да је та серија представља један од најемотивнијих момената у његовој каријери.

"Била је веома важна плејоф серија јер је улог био Евролига. То је била моја прва сезоне, упознавао сам се са клубом и навијачима, али сам већ био свестан ривалства", навео је бивши центар Бамберга, Макабија из Тел Авива и Бајерна.

Прва утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 19 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести