АБА лига: Партизан дочекује Сплит (19)

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана вечерас од 19 часова дочекују Сплит, у оквиру седмог кола АБА лиге.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Црно-бели се налазе у одличном расположењу, с обзиром на то да у Евролиги пружају изврсне партије. Пред вечерашњи сусрет Београђани су надиграли Макаби у елитном такмичењу, па ће и против Сплита бити апсолутни фаворити. Када је реч о регионалној лиги, и један и други тим су остварили победе у претходним утакмицама. Црно-бели су били бољи од Борца, док су Сплићани у хрватском дербију савладали Цибону. Не само то, гости се налазе у видном успону форме, јер су после четири уводна неуспеха везали две победе. Упркос томе, тешко је очекивати да би могли да изненаде, до сада, непобедиви Партизан у АБА лиги.

Тренер црно-белих Жељко Обрадовић у веома згуснутом распореду имао је времена да се кратко осврне на вечерашњег ривала његове екипе, у утакмици која долази непуна 48 сата након Макабија.

– Ми смо пре неки дан имали први нормалан тренинг још од утакмице са Панатинаикосом. Имали смо бројне повреде, зато нисмо тренирали нормално, погубили смо све механизме... Победа над Макабијем треба да им помогне да играју са још више самопоуздања. Вечерас већ играмо следећу утакмицу, па путовање за Барселону и Мадрид. Имали смо видео анализу са играчима, а они који нису играли против израелског тима имаће мало јачи тренинг. Велико поштовање за екипу Сплита – рекао је Обрадовић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести