АБА лига: Партизан победио Цедевиту и повео у полуфиналу плеј-офа

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас Цедевита Олимпију 85:70 (18:8, 24:18, 18:16, 25:28) у првом мечу полуфиналне серије АБА лиге и стигли на корак од пласмана у финале у ком је већ Црвена звезда.
p
Фото: Tanjug/ Tara Radovanović/ nr

Цедевита Олимпија је боље отворила утакмицу и повела 6:2 на старту, али је уследила серија домаће екипе 9:0, односно 16:2 за преузимање контроле.

На старту треће деонице Партизан је стигао до плус 13 (23:10, 28:15 и 30:17), а у финишу четвртине и до плус 18 - 42:24.

Гости су запретили на старту треће деонице у којој је Партизан за скоро пет минута постигао два поена, али нису успели да смање на једоцифрену разлику.

Партизан не само да је одбио налет гостију, већ је у финишу деонице стигао и до плус 18 (60:42).

До краја меча није се доводила у питање победа "црно-белих" пошто гости ниједном нису смањили на мање од 10 разлике.

Најефикаснији у Партизану били су Џејмс Нанели са 18 и Јам Мадар са 13, Данте Екзум је додао 11, Урош Трифуновић 10, а по  седам поена дали су Ален Смаилагић и Данило Анђушић.

Кевин Пантер је постигао само пет поена, а Матијас Лесор два, иако су обојица провела на терену по 20 минута.

Поново је минутажу на терену имао и млади Саво Дрезгић, постигао је два поена из слободних бацања.

Цедевита Олимпију су предводили Јоги Ферел са 13, Карло Матковић са 12 и Зоран Драгић са 10 поена.

Обрадовић: Остварили смо циљ, хвала навијачима на фантастичној атмосфери

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после победе рекао је да је његова екипа остварила циљ и захвалио се навијачима на фантастичној подршци.

У Београдској Арени било је присутно 15.527 навијача "црно-белих".

„Остварили смо примарни циљ, победили смо и повели у серији. Хвала навијачима на фантастичној атмосфери. Логично је било да распоредим минутажу, јер нас већ у уторак чека друга утакмица, а већ сутра крећемо аутобусом за Љубљану".

Обрадовић је рекао и да је необично да је разлика овако велика, а да је противник имао 23 скока више.

Питам се колики би резултат био да нису имали толико скокова више од нас, што је показатељ њихове невероватне жеље. Ово не би смело да се дешава ни кад играте са екипама из нижег ранга. Знали смо да су ту изузетно јаки, поготово Ален Омић који нам је осам пута скочио испод коша, закључио је Обрадовић.

Алиловић: Одиграли смо утакмицу на погрешан начин

Тренер кошаркаша Цедевита Олимпије Миро Алиловић рекао је после пораза да је екипа погрешно почела меч и да се окреће реваншу.

Почели смо утакмицу на погрешан начин, одбрану смо играли слабо, лоше смо трчали, имали превише изгубљених лопти и промашених бацања. Идемо даље, друга утакмица стиже веома брзо, већ за два дана, видећемо да ли ћемо успети да се регенеришемо и изједначимо у серији, рекао је Алиловић на конференцији за медије.

Тренер Љубљанчана је задовољан само једним сегментом игре.

Имали смо више од 50 скокова на утакмици, а изгубили смо, обично тренери кажу да се са 40 скокова сигурно побеђује, али ми смо ипак изгубили, закључио је Алиловић.

Друга утакмица полуфиналне серије игра се у уторак у Љубљани, а евентуална трећа 6. јуна, опет у Београду.

Победник серије ће бити екипа која прва стигне до две победе и у финалу ће се за пехар борити против Црвене звезде.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести