АБА лига: Трипла круна за Петрушева

БЕОГРАД:  Млади кошаркаш Меге Филип Петрушев проглашен је за најбољег играча, најбољег стрелца и најбољег младог играча АБА лиге, саопштено је на сајту регионалног такмичења.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Освајањем свих индивидуалних признања у Јадранској лиги, 211 центиметара високи центар коме се предвиђа блистава будућност, на најбољи начин крунисао је прву професионалну сезону у каријери.

Петрушев је убедљиво освојио прво место у трци за МВП награду сакупивши чак 58 одсто гласова, а у гласању су учествовали тренери свих екипа, новинари и навијачи.

Да је награда отишла у праве руке најбоље сведочи податак да је Петрушев победио у гласању међу тренерима, новинарима и навијачима. Двадесетједногодишњи кошаркаш доминирао је читаве сезоне, са просечним индексом кориснисности 27,95.

Друго место заузео је Јака Блажич, бек Цедевита Олимпије, док је треће место припало сјајном шутеру Црвене звезде Џордану Лојду.

АБА лига је ове сезоне први пут доделила и награду за најбољег стрелца, а Петрушев је и у том сегменту био далеко испред конкуренције са просеком од 23,7 поена, чак 6,5 више од најближег пратиоца Јаке Блажича.

Дилеме није било ни када је у питању награда за најбољег младог кошаркаша - Петрушев, који је ове године дебитовао у репрезентацији Србије, у гласању тренера, новинара и навијача добио је чак 66,5 одсто гласова.

Другопласирани у гласању био је Роко Пркачин из Цибоне, а на трећем месту још један српски репрезентативац Далибор Илић, члан Игокее.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести