АБА лига: Убедљива победа кошаркаша Звезде против Меге

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу 81:67 (24:1, 22:16,14:16, 21:19) у шестом колу регионалне АБА лиге у хали "Александар Николић".
zvezda
Фото: КК Црвена звезда

Црвено-бели сада имају скор од пет победа и једног пораза, док су изабраници Владимира Јовановића на скору 2-4.

У утакмици 6. кола АБА лиге тренер Дејан Радоњић је пружио прилику свим играчима. Чак 11 играча уписало се у стрелце на овом мечу што довољно добро говори о још једном сјајном тимском издању црвено-белих. Најефикаснији био је Нејт Волтерс који је убацио 13 поена, а двоцифрени су били Никола Калинић и Марко Симоновић са 11 кошева, као и Огњен Добрић који је уписао 10.

Средином прве четвртине кошаркаши Црвене звезде почели су да стичу предност. Серија 12:2 донела је црвено-белима прву осетнију предност од осам поена (17:9) и контролу утакмице. Вођство је задржано без већих проблема до краја прве четвртине – 24:16.

Сјајна енергија и чврста одбрана донели су изабраницима Дејана Радоњићу жељену бржу игру и поене из транзиције. Они су се практично само ређали, а семафор је показивао да већ у првом полувремену готово сви играчи који су добили прилику на свом конту имају поене. Фуриозна серија 17:4 донела је половином друге четвртине Црвеној звезди велики 21 поен предности – 41:20.

Борбени ривал се није предавао, али контрола утакмице је била у потпуности у рукама црвено-белих. Добра игра у одбрани је била кључ за контролу дешавања на паркету и у наставку игре. Црвена звезда је дуго чувала двоцифрено вођство, све до нешто мање од 12 минута пре краја (55:46). Ипак, рекација црвено-белих је била добра и тај налет Меге је био одбијен. Нова серија, овог пута 18:6 у којој је главну улогу имао Марко Симоновић са три везане тројке, трасирала је Црвеној звезди пут ка убедљивој победи.

Најефиксаснији у победничком тиму био је Нејт Волтерс са 13 поена, Никола Калинић и Марко Симоновић додали су по 11 кошева, док је Огњен Добрић убацио поен мање.

На другој страни без конкуренције је био Балцеровски који је меч завршио са 19 поена, по четири скока и блокаде и три асистенције. Меч је обележио и 17-годишњи Никола Ђуришић који је први пут у каријери био двоцифрен са 10 поена.

Црвено-бели су приказали одличну игру, али и сачували снагу пред нови велики изазов. Већ у четвртак од 18 часова на истом месту следи нови евролигашки спектакл. У госте долази Панатинаикос.

Звезда у следећем колу АБА лиге гостује Задру, док ће Мега дочекати Будућност.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић је после дуела истакао:

”После напорног ритма и 27 дана са 11 утакмица било нам је најбитније да дођемо до нових бодова. Добро смо кренули утакмицу и направили све предуслове да градимо игру и резултат па смо дошли и до задовољавајуће разлике. У наставку је било добрих и лоших ствари, грешака и добрих момената. Генерално смо одржавали резултат и контролисали ситуацију. Добро је што смо успели да имамо контролу током меча и да успемо мало растерећеније да одиграмо један меч”

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести