АБА лига: Убедљива победе Звезде против Морнара на дебију Шакоте

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас Морнар из Бара са 105:82 (28:9, 25:31, 19:20, 33:22) у хали "Александар Николић", у последњем мечу 8. кола регионалне АБА лиге.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Црвено-бели на дебију новог тренера Драгана Шакоте успели су да дођу до петог тријумфа и са скором 5-3 заузимају четврто место.

Екипа из Бара после осам рунди има по четири победе и пораза и држи седму позицију на табели.

Тим са Малог Калемгдана од почетка је наметнуо свој ритам, дозволивши противнику да у првих 10 минута убаци само девет поена.

Иако је у наставку уследило буђење Морнара, Звезда ни у једном тренутку није дозволила да ривал одведе меч у другом правцу.

Током целог сусрета актулени регонални и српски шампион био је бољи ривал, одржавао је двоцифрену разлику, захваљући добром проценту шута, што је на крају резултирало тријумфом од 23 поена предности.

Најефикаснији у победничком тиму били су капитен Бранко Лазић и Мајкл Оџо са по 13 поена, Филип Човић убацио је један мање уз седам асистенција, а двоцирени су још били Чарлс Џенкинс (11), Џејмс Гист и Лоренцо Браун са по 10 убачених кошева.

Екипи Морнара није помогла ни одлична рола Дзејкоба Пубела од 22 поена и четири додавања, кога је испратио Милко Бјелица са 16 кошева.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести