АБА лига: Звезда дочекује Цедевиту

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић и млади првотимац Дејан Давидовац позвали су данас навијаче да помогну екипи у дербију 16. кола АБА лиге против Цедевите.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Dušan Alimpijević, foto: FoNet (Aleksandar Barda)

Звезда је у претходном колу поражена од Будућности у Подгорици, тренутно је тек трећа на табели регионалног такмичења и тријумф против Загрепчана је неопходан за што бољу позицију уочи плеј-офа.
"Долази нам још једна утакмица у врло напорном ритму у коме на свака два дана излазимо на паркет. Отежавајућа околност је и чињеница да по други пут у тешком распореду имамо ванредно коло Евролиге, а пре и после тога важне утакмице у АБА лиги. Ситуација је опет идентична, стиже нам Цедевита, озбиљан тим са врло озбиљним појединцима. Ово је изузетно важна утакмица за нас и након свих отежавајућих околности које сам навео, показатељ да можемо да нађемо пут из тешких ситуација. Апелујем на наше навијаче и симпатизере да напуне дворану, да нам пруже подршку и да заједничким снагама дођемо до важне победе", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.
Давидовац је истакао да екипа изузетно добро познаје Цедевиту и да очекује тежак меч.
"Квалитетна екипа са одличним странцима и вро искусним играчима. Морамо да се „скупимо" након ова два пораза (Будућност и Ефес) и да добијемо утакмицу која нам следи. У врло тешком смо распореду, али нема изговора, већ само имамо жељу да прикажемо добру игру и да дођемо до важних бодова. Много би нам значила подршка навијача, јер је већ познато да уз пуну дворану играмо са додатном снагом", рекао је Давидовац.
Утакмица између Црвене звезде и Цедевите игра се сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести