АБА: Нови менаџмент, без одлуке о Олимпијакосу

БАЊАЛУКА: Дуго најављивана Скупштина кошаркашке АБА лиге одржана је данас у Бањалуци, али упркос најавама, нису донете неке посебно битне одлуке.
Aba liga
Фото: Dnevnik.rs

Како је после Скупштине саопштио први човек АБА лиге Игор Додик одлучено је да не буде продужен мандат менаџменту лиге, односно спортском директору Жарку Чабаркапи и Крешимиру Новоселу.

Када је у питању укључење Олимпијакоса у лигу, није било превише речи због документације.

"Расправљало се о захтеву клубова да се придруже АБА лиги, али смо отворили правилнике и видели смо да недостају одређена документа како бисмо расправљали уопште да ли Олимпијакос, Панатинаикос и остали клубови могу да учествују у лиги. Обавезали смо да се допуни документација, како бисмо могли о томе да гласамо", рекао је Додик.

Он је додао да захтев Будућности о "поништењу" финалне серије плеј-офа против Црвене звезде није прошао и да су менаџмент и Председништво АБА лиге добили обавезу да допуне акте и правилнике да се то не би поново дешавало.

Иначе, за време Скупштине појавила се незванична информација да су водећи људи Црвене звезде и Будућности Небојша Човић и Драган Бокан кажњени са по 10.000 евра, али за сада нема потврде.

Нова седница Скупштине требало би да се одржи већ наредне недеље.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести