Александар Стеванов и у шестој деценији активан кошаркаш

Зрењанинац Александар Стеванов, популарни Аца Џабар, освојио је са репрезентацијом Србије бронзану медаљу на 14. Светском првенству у кошарци за ветеране, које је одржано у италијанском Монтекатинију.
aca zrenjanin
Фото: Александар Стеванов, фото: Дневник

За њега су, у Градској кући Зрењанина, пријем приредили помоћник градоначелника Симо Салапура и председник Скупштине града Оливер Митровић. Стеванов је, иначе, наступао у категорији изнад 50 година.

„До бронзе смо дошли у драматичном мечу са Украјином, а пресудили су кошеви које сам дао из слободног бацања. Играо сам против чувеног Александра Волкова, који је за мене био идол, а сад смо ту негде“, прича Аца уз осмех.

На првенству је учествовало око 400 екипа са 5.000 такмичара. Србију је представљало шест тимова. Занимљиво је да је на првенству играо и црногорски политичар Мило Ђукановић.

Александар Стеванов је рођен  8. марта 1963. године и активно игра за КК Багљаш. На питање хоће ли то чинити и у наредној сезони, одговара да неће ако дођу млади и перспективни, а уколико их не буде - мораће. Можда и неће играти за свој Багљаш, али ће бити спреман за Европско првенство за ветеране, које се догодине одржава у Марибору.

„Из Марибора долазимо са златом“, обећао је Аца.

Да ли још неко са ових простора у Ациним годинама још увек активно игра кошарку непознаница је, тек овај витални Зрењанинац заслужује пажњу и дивљење.

Текст и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести