Алимпијевић: Меч против Будућности не одлучује

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић сматра да је гостовање Будућности од великог значаја, али не и пресудан у борби за прво место АБА лиге.
alimpijevic, fonet aleksandar barda
Фото: Dušan Alimpijević, foto: FoNet (Aleksandar Barda)

"Пред нама је утакмица која може да нам олакша наставак првенства, али не значи ништа јер има још пуно да се игра. Утакмице свако са сваким од претендената за највиши пласман тек следе. Добре партије и форма оба тима гарантују добру утакмицу, знамо атмосферу која нас очекује у Подгорици, али већ смо се навикли на то, показали смо и кроз утакмице Евролиге да се носимо добро са притиском са трибина", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Алимпијевић неће моћи због повреде рачуна на Огњена Добрића у мечу тимова који деле чело Јадрана са скором 12-2.

"Будућност је одличан тим, а Немања Гордић је носилац, за сада има одличну сезону и износи већину ствари у екипи. Највећи акценат биће стављен на њега".

Искусни првотимац црвено-белих Милко Бјелица очекује врло квалитетну, али и тешку утакмицу у Подгорици.

"Очекује нас дуел против екипе Будућности која је ове сезоне показала пуно на оба фронта, у АБА лиги и Еврокупу. Поражени смо од њих у Београду и имамо велики мотив да им се реванширамо. Тим састављен од пуно квалитетних појединаца, али их на првом месту краси тимска игра. Знамо да нас чека пуна Морача, али већ смо навикли да играмо у таквом амбијенту ове сезоне кроз велике утакмице у Евролиги", закључио је Бјелица.

Утакмица 15. кола АБА лиге Будућност - Црвена звезда игра се сутра од 17 сати у хали Морача.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести