Алимпијевић: Велика победа, новац није пресудан у Пиониру

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић, после вечерашње победе над Барселоном са 90:82 у Евролиги, каже да се још једном показало да новац и величина противника немају главну улогу у пакленој атмосфери хале "Александар Николић".
zvezda barsa andrej cukic epa.jpg
Фото: Epa (Andrej Cukic)

"Остварили смо важну и велику победу, посебно што смо изгубили претходна два меча на један шут. Имали смо више скокова од Барселоне, што је велика ствар за нас. Показали смо, по ко зна који пут, да је све могуће уз наше навијаче у овој хали и амосфери, као и да новац није пресудна ствар", рекао је Алимпијевић на конференцији за медије после меча.

Посебно му је било драго што је екипа остала стабилна у глави и на прави начин реаговала након пораза од Жалгириса и Будућности.

"Млађи играчи показали су озбиљну реакцију, праве добру улогу како би искуснији имали потребну свежину. Ово је победа тима који је сазрео за пар дана, а има још простора за напредак. Нисмо паничили у кључним тренуцима", рекао је Алимпијевић.

Како је нагласио, тријумф над Барселоном биће права ствар тек ако се слави на гостовању у Загребу против Цедевите у АБА лиги.

Он се осврнуо и на критике на старту новог циклуса црвено-белих.

"Нисам овде дошао да бих се допао неком, време ће показати шта ће бити. Свако носи део одговорности. Критика је постала доминантна на сваком кораку, а сада нас је мотивисала. Треба свако да има своје мишљење...Ипак, од куће до ''Пионира'' срео сам много људи и добио позитивне коментаре. Верујем у овај тим", закључио је Алимпијевић.

Тренер Барселоне Сито Алонсо истакао је да је његовој екипи потребно веће искуство да добије у Београду.

"Противник је имао чак 13 офанзивних скокова, не можемо тако да победимо Црвену звезду. Слаби смо били у првом полувремену, али смо се вратили у другом, што није било довољно. Бјелица је погодио битну тројку, а и Рочести је дао невероватан кош са земље", казао је Алонсо.

У наредном колу Евролиге Црвена звезда игра против Химкија у уторак у Подмосковљу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести