АНДЕРСОН ПОСЛЕ ПЛАСМАНА НА ОИ Саздане смо од чврстог материјала

Није крила одушевљење.
FIBA
Фото: FIBA

Кошаркашице Србије поразом Бразила од Немачке пласирале су се на Олимпијске игре, што је историјски успех, пошто ће Српкиње поново играти на највећој планетарној смотри, на којој су 2016. освојиле бронзу.

Лидерт тима Ивон Андерсон била је презадовољна након подвига.

– Ово је доказ да смо саздане од чврстог материјала. Ова генерација има своју причу и исписује је сваки пут изнова новом борбом и сваки пут будемо све боље. Олимпијске игре су велика ствар и велика част и то је нешто што сам, од када смо завршиле прошле Игре у Токију, имала на уму и у срцу . Исти жар сам видела и код саиграчица и то је управо разлог зашто смо на крају успеле да се квалификујемо у Париз – рекла је Андерсон.

Кошаркашице Србије су освојиле треће место на квалификационом турниру у Белему и избориле су пласман на ОИ у Паризу. Оне суу првом колу поражене од Немачке (66:73), а потом су савладале Бразил (72:65). Изабранице Марине Маљковић су синоћ у трећем колу поражене од Аустралије (73:75), али су на крају избориле олимпијску визу.

"Резултат последње утакмице није био онакав какав смо хтеле против Аустралије, али хвала Богу Немачка је победила и идемо у Париз. Не могу да опишем колико сам срећна. Благословена сам што сам у овом тиму са мојим саиграчицама, које су ми као праве сестре", изјавила је Анђела Дугалић.

"Није баш ишло онако како смо очекивале, али тако је то у спорту - некад иде како ти желиш, а неки пут мора да се иде тежим путем. Мислим да смо имале и среће и да смо на крају завршиле тамо где и треба да будемо", истакла је једна од најискуснијих кошаркашица Србије Саша Чађо.

Ово ће бити трећи узастопни наступ кошаркашица Србије на Олимпијским играма. Србија је 2016. на ОИ у Рио де Жанеиру освојила бронзану медаљу, док је на ОИ у Токију 2021. заузела четврту позицију.

ОИ ће бити одржане од 27. јула до 11. августа. Поред Србије на Играма у Паризу наступиће и Француска, Сједињене Америчке Државе, Кина, Порторико, Белгија, Нигерија, Аустралија, Немачка, Јапан, Шпанија и Канада.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести