Андрија Симовић, јунак Вошиног тријумфа у Новом Пазару

У хали Пендик у Новом Пазару, познатој по ужареној атмосфери која просто гута гостујуће екипе, кошаркаши Војводине су у 7. колу КЛС остварили другу овосезонску победу, савладавши домаће након продужетка 124:118.
Andrija Simović/S. Šušnjević
Фото: С. Шушњевић/ Андрија Симовић у Новом Пазару постигао чак 43 поена

У исто време, тријумф црвено – белих је тек други пораз Новопазараца на њиховом терену у последње две сезоне, што довољно говори о томе колико је тамо тешко освајати бодове, иако је очигледан био умор домаћег тима, који игра и АБА 2 лигу, те има врло згуснут распоред.

Први међу једнаким јунацима тријумфа Новосађана је Андрија Симовић, стрелац 43 поена, уз 10 скокова и 6 асистенција, за индекс 57! Андрија је одлично шутирао током целе утакмице, а седам секунди пре краја регуларног дела изнудио је фаул при шуту за три поена. Како су Пазарци у том тренутку имали три поена вишка (99:96), 207 центиметара високи кошаркаш био је сигуран, те је меч отишао у продужетак, у коме је виђена права шутерска рапсодија црвено – белих и бодови су, мимо очекивања, стигли у Нови Сад.

- Добио сам лопту и када сам се спремао да шутнем, видео сам да се противнички играч пуном брзином залетео ка мени. Направио сам финту, он је налетео на мене и оправдано је досуђен фаул. Публика је, наравно, била врло бучна док сам стајао на линији пенала, али имао сам осећај да ћу погодити. Тако је и било -  каже Симовић.

Резултат је поравнат на 99:99, домаћи нису поентирали и пре додатних пет минута, уследила је двоминутна пауза. Ту се, по Симовићевим речима, осетило да Воша може до изненађења.


Чудо у продужетку

Додатних пет минута на мечу Нови Пазар - Војводина можда ће ући у историју кошарке, јер нико не памти да су у неком продужетку постигнута 44 поена. Наиме, Војводина је тај период добила резултатом 25:19 и тако дошла до тријумфа.

У пракси често се догађа, чак и у НБА лиги, да једна или обе екипе у продужетку постигну једноцифрен број поена. Математика је проста: тим темпом Војводина би, теоретски, постигла 200 поена на мечу.


- Радује ме што смо од почетка до краја показивали тимски дух, нисмо клонули ни када су домаћи имали двоцифрену предност. Гинули смо за сваку лопту. На паузи пред продужетак, осетила се енергија и жеља за тријумфом,у очима саиграча видела се вера да можемо до победе – тврди Симовић, момак који је показао да је изузетно појачање за млади тим. 

У продужетку виђена је невероватна шутерска расподија црвено – белих. Симовићу и Радуловићу придружио се и Паверл Лобарев, па Новопазарци  на моменте нису знали шта их је снашло. Епилог: 25 постигнутих поена за пет минута и два велика бода са места где их мало ко узима.

Очекивано, задовољан због победе био је и први тренер Војводине Филип Соцек.

- Поносам сам на играче, који су показали тимски дух, борили се и нису одустајали. Рекао сам после утакмице и поновићу: тачно је да смо имали доста среће, али њу треба заслужити. Мислим да су је момци у потпуности заслужили – рекао је Соцек.         

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести