Баскеташи Новог Сада четврти пут прваци света

Баскеташи Новог Сада освојили су осмо издање ФИБА 3х3 Светске турнеје у Јапану, победивши у финалу  амерички тим Принстон 21:17, од кога су на старту турнира изгубили.
Basketaši Novog Sada svetski prvaci/Fonet/KSS
Фото: Фонет/КСС/Баскеташи су и пре наступа у Јапану обезбедили олимпијску визу

Нови Сад је до светске титуле стигао победивши Принстон резултатом 21:17, а до тријумфа је екипу водио Душан Домовић Булут са седам поена. Томас Ивошев га је пратио са пет, док се на другој страни истакао бивши НБА играч Роби Хамел са девет поена. МВП финала Светске турнеје је Ивошев, који је постигао укупно 30 поена у Јапану.

Нови Сад је четврти пут освојио ФИБА 3х3 Светску турнеју, након што је претходно био успешан 2014, 2015. и 2018. године.Подсетимо, српски баскеташи су недавно изборили визу за Олимпијске игре у Токију 2020.

Честитке најбољима на свету долазе са свих страна, а градоначелник Новог Сада Милош Вучевић био је међу првима.

- Још једном су наши драги суграђани учинили да будемо поносни и радосни, јер смо због њихових изванредних успеха у баскету по добром познати у читавом свету. Они су постали бренд нашег града, а желим им да наставе да, пасионирано радећи оно што воле, нижу победе. Њихови тријумфи доприносе промовисању правих друштвених вредности и због тога млади могу да буду уверени да када се нечим баве од срца и на прави начин да снови постану стварност – рекао је Вучевић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести